Odložený dvaadvacátý ročník největší přehlídky country a bluegrassové hudby na Moravě se uskuteční ve dnech 6. až 8. srpna.

„Program avizovaný loňský rok se nám podařilo téměř kompletně přesunout,“ prozradil dramaturg akce Honza Gottfried.

Největší otazníky tak visí jen nad omezeními, která mohou být v srpnu platná – zejména ohledně počtu návštěvníků.

„Proto jsme se museli trochu uskromnit a neotevíráme scénu U Mokrošů, doplnil,“ říká Gottfried.

Festivalové dění se tedy bude od pátku až do neděle odehrávat pouze na dvou scénách, a to v letním kině nad přehradou a v Kempu Ranč Bystřička pod ní.

Amfolkfest v Pulčíně. Ilustrační foto
Pohodový Amfolkfest je tady: dobroty, zábava a muzika mnoha žánrů

MARTINOVÁ, ŽALMAN ČI MARKO ČERMÁK

Největšími lákadly 22. ročníku festivalu Starý dobrý western jsou Věra Martinová s kapelou Meritum, Žalman & spol., Poutníci, Malina Brothers, Karel Kahovec a George & Beatovens nebo premiérové vystoupení kapely Paběrky s Marko Čermákem.

Na dvou scénách však během tří dnů vystoupí mnoho dalších účinkujících. Na své si přijdou posluchači i tanečníci. Úvodní páteční večer tradičně uzavře country bál pod širým nebem, který hudebně doprovodí pořádající vsetínská kapela Gympleři a skupina Cover Band, která se zaměřuje na písně Waldemara Matušky.

Tradiční krojovaná Anenská pouť v Rožnově pod Radhoštěm; sobota 27. července 2019
Krojované procesí, historické kolotoče i flašinetář. Rožnov hostí Anenskou pouť

VSTUPENKY JSOU V PRODEJI ON-LINE

Předprodej vstupenek na 22. Starý dobrý western odstartoval on-line na začátku července.

„Zejména vzhledem k možným vládním omezením potřebujeme mít průběžnou kontrolu nad počtem prodaných vstupenek. Doprodej vstupenek pak bude probíhat na místě ve dny konání akce. Pokud se však naplní kapacita v předprodeji, nebude prodej na místě možný,“ upozornil člen organizačního týmu festivalu Tomáš Pifka.

Platnými vstupenkami budou také vánoční permanentky zakoupené na konci roku 2019. Stejně jako na ostatních hromadných akcích bude i na Bystřičce nutné splňovat platná nařízení Ministerstva zdravotnictví.

Více informací a podrobný program na www.starydobrywestern.cz