Policie již dříve potvrdila, že revolver, ze kterého útočník vystřelil, byl legálně držený, a že oběť byla mrtvá na místě.

„Kvůli střelnému zranění, které muž utrpěl, mohl přivolaný lékař už jen konstatovat smrt,“ sdělil mluvčí krajských záchranářů Petr Olšan.

„Viděl jsem dvě blikající sanitky a policajty. Než jsem to obešel, sanitky byly pryč a policajti obehnali celou hospodu páskama,“ popsal Zubřan František Klaus, který bydlí v sousedství restaurace.

Ilustrační foto.
V hospodě v Zubří se střílelo. Na místě zůstal jeden mrtvý

„Slyšel jsem jen, že tam byla potyčka mezi chlapama, jeden byl prý původem z horního konce dědiny. Ale já neznám ani jednoho, ani druhého. A o tom, co se tam přesně stalo, nevím,“ doplnil.

Podobně mluvila i další obyvatelka.

„Znala jsem je oba. Pohádat se měli kvůli psovi. Tomu, co střílel, se asi nelíbilo, že ten druhý přišel do hospody se psem. Ale víc, co bylo, jak bylo, nevím,“ uvedla.
Co přesně se za zdmi restaurace událo, neví ani vedení města.

„Žádné oficiální informace nemám. Jen to, co se šíří po městě a co jsem zaslechl v médiích,“ sdělil starosta Zubří Lubomír Vaculín s tím, že verzí incidentu je víc.
Ať už to bylo jakkoli, jedná se podle něj o otřesnou událost.

„Není přece normální jít do hospody se zbraní. Nevíme, k čemu tam došlo, ale i jestli se jednalo třeba o sebeobranu, tak ta by měla být vždy přiměřená,“ kroutil hlavou starosta. Zdůraznil, že střelec nebyl myslivec.

„Jedna televize odvysílala, že se jednalo o myslivce. Není to pravda, takže si myslím, že spojovat takovou událost s myslivci není fér,“ podotkl.

Deník včera znovu kontaktoval krajskou policii. Ta ale událost odmítla jakkoli více komentovat.

„Vyšetřování nadále probíhá. Není možné uvolnit další informace,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Vodáci ve Valašském Meziříčí ukončili v sobotu 6. října 2018 sezonu symbolickým uzamčením řeky Bečvy. Nechyběl doprovodný program.
Vodáci v meziříčské loděnici zamkli řeku Bečvu