„Bylo to úžasné. Jsem nadšená, že jsem mohla spatřit strom z jiné perspektivy, než jsem zvyklá,“ líčí pracovnice třinecké radnice.

Společně s ní mohli v závěru minulého týdne prožít den v koruně stromu také další správci veřejné zeleně, starostové a úředníci.

„Chtěli jsme, aby se lidé, kteří o ošetřování stromů rozhodují, do jejich koruny také podívali. Aby se přesvědčili, jak je naše práce náročná, zodpovědná a nebezpečná a že cena, kterou za ni požadujeme, není přemrštěná,“ objasnil smysl zážitkového dne arborista Mirek Zacpal.

Kromě stoupání po laně nebo v hydraulické plošině si účastníci vyzkoušeli lezeckou výzbroj a nahazování lana do koruny stromu pomocí praku.

„Zkusila jsem slaňování, bylo to super. Pohled shora je úplně jiný než ze země,“ připustila Kateřina Křížková z valašskomeziříčské radnice, jež by si troufla i na lehký zásah s ruční pilkou.

„Necítila bych se ale tak jistě jako dnes, když mě v koruně doprovázel instruktor,“ dodala.

Přední maďarský cimbalista Jeno Lisztes vystoupí na 13. ročníku Mezinárodní festivalu Cimbálu ve Valašském Meziříčí ve čtvrtek 23. května 2019 ve 20 hodin v sále Kulturního zařízení města.
Na cimbálovém festivalu v Meziříčí se představí světová elita
Ilustrační foto.
Vyřazené kluby z nejvyšší soutěže juniorů se obrátily na ÚOHS