Od 18. do 22. dubna je společnými silami pořádá rožnovská radnice a místní Středisko volného času.

„Těšit se můžeme na dobrovolnickou výzvu v úklidu města, kde je možné se zapojit a následně při troše štěstí i vyhrát odměnu. Pro menší děti z mateřských a základních škol připravujeme ve čtvrtek zábavné a naučné dopoledne. Zde se samozřejmě může také připojit i veřejnost,“ uvedla Iveta Dorotíková z rožnovské radnice.

Od pondělí 18. dubna do pátku 22. dubna potrvá v Rožnově akce nazvaná Dobrovolnický týden, aneb ukliď kousek Rožnova. Výzva je určená pro širokou veřejnost, pro přátele přírody a prostředí, v němž žijí.

„Zapojení se do výzvy je jednoduché: stačí si vyzvednout pytle na úklid a rukavice ve Středisku volného času, vybrat si místo k úklidu v Rožnově či jeho okolí, při úklidu se s ‚úlovkem‘ vyfotit a následně fotografii zaslat na soutezime@svcroznov.cz,“ přiblížila mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.

Po ukončení výzvy dojde na slosování o ceny.

Do úklidu se spolu se Střediskem volného času zapojí také rožnovské základní a střední školy, které budou sbírat odpadky od úterý 19. do 22. dubna.

Čtvrteční dopoledne (21. dubna) bude vyhrazené pro děti z mateřských a základních škol. V městském parku bude od půl deváté do třinácti hodin přistavené popelářské auto, které si děti mohou prohlédnout. Přichystaný bude také zábavný a naučný program, na jehož přípravě se podílelo Zdravé město Rožnov pod Radhoštěm, Středisko volného času, Rožnovský parlament dětí a mládeže, Městské lesy Rožnov, Střední škola zemědělská a přírodovědná, CHKO Beskydy, ZO ČSOP Radhošť a oddíl Ledňáčci.

„Děti se mohou těšit na pohybové hry, soutěže a vzdělávací aktivity. Připraveny jsou také písničky a interaktivní, hudebně-divadelní program s vůní lesa – Mechulaláci,“ doplnila Graclíková.

Další informace k rožnovským Dnům Země jsou k dispozici na facebookových stránkách Zdravého města Rožnov pod Radhoštěm nebo www.svcroznov.cz.