Vážností situace ve městě se zabývá také místní radnice. V těchto dnech ve spolupráci s Dopravním inspektorátem Policie ČR ve Vsetíně nainstalovali pracovníci radnice na třech frekventovaných přechodech takzvané flexibilní regulační sloupky.

„Mají především zvýšit bezpečnost chodců a pohyb dětí v blízkosti škol," vysvětlil vsetínský místostarosta Petr Kořenek.

Osazeny jsou na silnici v Rokytnici, u přechodu pro chodce na ulici Josefa Sousedíka na Trávníkách v sousedství se základní školou a na křižovatce ulic Na Hrázi a Družstevní na Rybníkách.

Speciální kužely poslouží také k omezení parkování v místech, která Vsetíňané označili za komplikovaná. Smyslem opatření je zajištění oboustranné rozhledové vzdálenosti před přechody. „Sloupky slouží především pro fyzické oddělení prostoru, ale také jako psychologická bariéra," řekl také k novince vsetínský místostarosta Kořenek.

Jeho slova o neustálém hledání způsobů, jak bezpečnost lidí na přechodech zvýšit, potvrzují i policejní statistiky. „Jen za letošní rok evidujeme už šest střetů chodců s vozidly na přechodech," potvrdila Valašskému deníku tisková mluvčí Policie České republiky ve Vsetíně Lenka Javorková. „Při vzpomínaných kolizích byli tři chodci zraněni těžce a tři lehce," dodala mluvčí. K jedné nehodě došlo v letošním roce v Rožnově pod Radhoštěm, ke třem ve Valašském Meziříčí a ke dvěma ve Vsetíně.

Policisté rozhodnutí vsetínské radnice přijali s povděkem.

„Každý prvek, který vede ke zvýšení bezpečnosti v silničním provozu, je vítán. Toto opatření našim společným snahám zřejmě hodně napomůže," řekla Deníku Lenka Javorková.

Řidiči si na sloupky u přechodů v ulicích Vsetína musí teprve zvyknout. „Osobně to považuji za zbytečné. Před přechody je dopravní značka. Tak jestli jsem soudný, za volantem se podle toho zařídím. Těch značení podél cest je až příliš," domnívá se například Václav Záruba ze Vsetína.

V roce 2012 se na Vsetínsku střetlo na přechodech s vozidly 39 chodců. O rok později jich bylo sraženo 30.