Kdo si chtěl užít sněhu a bílé nádhery okolních kopců a vrchů, musel se na cestu sem ale obrnit doslova svatou trpělivostí. Cesta na Mikulčin vrch z hlavního tahu na Slovensko, tedy kolem tří kilometrů, trvala v po druhé hodině odpoledne téměř hodinu.

„Nahoru se nedostanete, je tam policie a nepouští tam, varovala přijíždějící řidiče pěší turistka z Uherského Brodu. Její radu někteří vyslyšeli a tak se z dlouhé kolony postupně některé vozy obracely a braly to dolů. Vždyť také letos není lyžařská, ale bobařská sezóna a bobovat a „lopatovat“ se dalo i v nižších polohách oblíbené turistické destinace.

VIDEO: Mikulčin vrch, 9. ledna 2021

Zdroj: DENÍK/Jana Vozárová

V samotném skiareálu byla doslova hlava na hlavě.

„Nedalo nám to, jsme vášniví lyžaři a máme rádi zimní přírodu, lyže jsme vyměnili za sáňky a boby, vzali vnoučata a společně vyrazili sem. Aspoň se vyřádíme,“ usmívali se manželé Vondrákovi, kteří za sněhem do Bílých Karpat vyrazili z Brna.

Milionář Václav Staněk v reality show Milionář mezi námi
VIDEO: Mladý milionář ze Zlínska pomáhal v Kyjově postiženým i závislým

Zimní radovánky si zde užívala rodina z Moravského Písku. „Je to paráda, je tu krásně,“ pochvalovali si.

I když nebyl vlek kvůli vládním omezením v provozu, přesto lidé neváhali téměř kilometrový svah sjíždět na saních a bobech až dolů a pak jej šlapat po svých zase zpět.

„Proto máme boby, člověk se s nimi nahoru aspoň nenadře,“ usmíval se nadšeně Petr Novotný, který přijel ze Zlína.

Skiareál Bílá v Beskydech, 9. ledna 2021
Hory jsou ucpané. "Je nutné, abyste jezdili?" zní z Beskyd

Ovětimany: s kávou a umělým sněhem

O poznání mírnější byla situace v Osvětimanech na Uherskohradišťsku, i když i zde se parkoviště rychle plnilo přijíždějícími turisty. Na svahu zde ležel technický sníh, což ovšem nedělalo vrásky hlavně malé drobotině. Právě sem totiž zamířili hlavě rodiče s malými dětmi.

Bouračka dvou aut se čtyřmi zraněnými v lokalitě Nový dvůr u vepřína mezi Kunovicemi a Hlukem
Těžký karambol u vepřína: srážka aut si vyžádala čtyři zraněné

Z výdejního okýnka si pak mohli dopřát kávu nebo čaj do kelímku. Ty děti které zrovna nesjížděly na bobech a saních, zkoušely v areálu průlezky.

„Dnes svítí sluníčko, je opravdu krásně. Jsem moc ráda, že jsme sem přijeli. Jsme s dcerou na čerstvém vzduchu a aspoň máme hezké zážitky,“ pochválila atmosféru v Osvětimanech mladá maminka Lucie Horáčková.