Údržba trailů je nezbytnou podmínkou pro umožnění jejich bezpečného zpřístupnění veřejnosti. „Před končící sezonou i v jejím průběhu proběhla na většině ze sedmi tras bike arény. Těší mě, že na stav zprovozněných trailů přicházely od bajkerů téměř výhradně kladné ohlasy,“ řekl vsetínský místostarosta Pavel Bartoň.

Ne všechny traily však podle jeho slov bylo možné otevřít.

„Kvůli špatnému technickému stavu, jehož vyřešení je podmíněno rozsáhlejší rekonstrukcí, jsme museli nechat uzavřený červený trail Trpaslík a horní polovinu černého trailu Templářský,“ připomněl Bartoň.

Dobročinná aukce Domov pořádaná Diakonií Vsetín v Mramorovém sále vsetínského zámku. Licituje herec Vladimír Polívka; pátek 4.11.2022
Vladimír Polívka vedl dražitele k rekordu, aukce vynesla Diakonii přes 311 tisíc

O údržbu tratí se stará specializovaná místní společnost Trail Worx Syndicate pod vedením Radka Paly, která se v průběhu roku pustila také do rekonstrukce modrého trailu Hájenka.

„Na rozsáhlejší úpravy čekal prakticky od svého zprovoznění a už byl na ně nejvyšší čas. Zhruba od poloviny roku jej odvodňujeme, také přemodelováváme stávající a dobudováváme nové prvky. Do konce roku by mohla být přibližně polovina trailu zrekonstruovaná,“ přiblížil nynější stav Radek Pala.

Podle místostarosty Pavla Bartoně se další rozsah prací v Bike aréně Vsetín pro příští rok bude plánovat až v nadcházejících týdnech.

„Vše se samozřejmě bude odvíjet od toho, jak velké množství peněz se na ně podaří vyčlenit v rozpočtu města,“ vysvětlil Bartoň.