VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Na Soláni voněla posečená tráva i slivovice

SOLÁŇ - Tři stovky diváků přilákal osmý ročník Sečení luk na Soláni. Do soutěže se v pátek dne 29.června přihlásilo rekordních šestadvacet sekáčů, kterým k práci vyhrávala dechová a cimbálová hudba. Vystoupil i pěvecký soubor Karlovjanky.

2.7.2007
SDÍLEJ:

Na Soláni voněla posečená trávaFoto: DENÍK/Michal Mikulenka

Krátce po šesté hodině večer přivítal návštěvníky, kteří se sešli na Korytářově louce poblíž ateliéru U Hofmanů, Jiří Kotásek ze Sdružení pro rozvoj Soláně. Poté se ujal slova Jaroslav Halašta a celou akci pak až do konce vtipně moderoval. Portášský oddíl označil jako nejbojovnější jednotku Evropy, protože prý neustále někde střílí, a vyzval jeho členy ke slavnostní salvě.

Ještě předtím vystoupila dětská cimbálová muzika Světlinka, doplněná tanečníky ze souboru Soláněk, a pod vedením Heleny Mičkalové zapěly Karlovjanky. Ty Halašta pro změnu nazval dorostenkami z Karlovic, čímž publikum i zpěvačky, mnohé v důchodovém věku, opět rozesmál. „Jsem na Sečení poprvé, program se mi velice líbí. Stihla jsem si prohlédnout i ateliér U Hofmanů,“ řekla Ludmila Tydlačková z Huslenek.

Mezi hosty byla i řada známých osobností: Jana Dočkalová, Marcela Vajceová-Hofmanová nebo malíř Ilja Hartinger. „Na Soláni mám chalupu, je to pro mě nejkrásnější kraj na světě. Lidé jsou tady k sobě hodní a letos nám i přálo počasí,“ svěřila se Drahomíra Míčková, která soutěžícím roznášela povolený doping ve formě valašské slivovice. „Přihlásilo se šestadvacet soutěžících, mezi nimiž byly i dvě ženy. Celkově je to podstatně více než loni,“ pochvaloval si Jiří Kotásek, autor projektu nedaleké zvonice, nyní v roli jednoho z porotců.

Startovní číslo si nasadil i majitel louky Josef Korytář. „Posledně jsem vyhrál cenu za největší soustředění,“ zasmál se, popadl kosu a odešel na start. Kategorie byly opravdu originální, hodnotila se nejen výška a šířka pokosu, ale například i umělecký dojem, stabilita kroku, úbor, rovnání krtinců nebo pohyb v bocích. Před vyhlášením vítězů potěšila sluch návštěvníků ještě dechová hudba Záhořanka z Prostřední Bečvy, která se blýskla známými českými hity.

2.7.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Doprava a logistika - Doprava a logistika Řidič nákladního automobilu 20 000 Kč

Řidiči tahačů Řidiči mezinárodní kamionové dopravy (C+E) *. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 20000 kč, mzda max. 25000 kč. Volných pracovních míst: 5. Poznámka: ŘIDIČI MEZINÁRODNÍ KAMIONOVÉ DOPRAVY (C+E) *, Požadujeme: řidičský průkaz sk. C+E, digitální karta, profesní průkaz, bezúhonnost, praxe podmínkou. , Náplň práce: přeprava v rámci EU, První kontakt: telefonicky na čísle 571 757 783 nebo e-mailem: vymola@lvtrans.cz. Pracoviště: Ralex line s.r.o., M. Alše, č.p. 795, 757 01 Valašské Meziříčí 1. Informace: Libor Výmola, +420 571 757 783.

Zemědělství, lesnictví a vodní hospodářství - Zemědělství, lesnictví a vodní hospodářství 19 000 Kč

Zahradníci floristé a květináři Floristé/aranžéři. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 19000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: FLORISTÉ/ARANŽÉŘI, Nástup možný ihned., Místo výkonu práce: Kaufland, Valašské Meziříčí, Požadujeme: samostatnost, vyučení ani praxe není podmínkou, spíše výhodou, uchazeče zaškolíme, pokud bude zaškolení probíhat v jiném městě, zajistíme a uhradíme ubytování. Důležitý je cit pro barvu, kreativnost, estetické vnímání. Znalost práce na PC (odeslat a přijmout e-mail, vyplnit tabulku). , Provoz včetně sobot a nedělí, začátek prac. doby v 7:00 hod., konec prac. doby ve 21:00 hod. , , Nabízíme: mzda je přepočítávána dle skutečné tržby prodejny a z toho zaměstnanci ještě k uvedené mzdě dostávají procenta. Významné prémie po splnění limitu odpisů zboží. Výsledná mzda je maximálně motivační a bez finančního stropu. , , První kontakt: tel. 736 473 456 (volat v pracovní dny od 7:00 do 15:00 hod.), životopisy zasílejte na e-mail: florcentrum@florcentrum.cz, ov. 15.8.. Pracoviště: Florcentrum foltýnová s.r.o. 02, U Nákladního nádraží, č.p. 848, 757 01 Valašské Meziříčí 1. Informace: Hana Foltýnová, +420 603 115 139.

Výroba - Výroba Kvalitáři a testovači výrobků 15 500 Kč

Kvalitáři a testovači výrobků, laboranti (kromě potravin a nápojů) Kontrolor/ka kvality. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15500 kč, mzda max. 19000 kč. Volných pracovních míst: 5. Poznámka: Náplň práce:, o jednoduchá manuální dělnická práce, o zraková kontrola součástek, Nabízíme:, o příplatky ke mzdě, o stabilní zaměstnání, o pravidelné vzdělávání v rámci ŠKOLY KVALITY, o možnost kariérního růstu, První kontakt:, Zašlete životopis na e-mail: prace@exactsystems.cz. Do předmětu emailu prosím uveďte "PRÁCE ROŽNOV POD RADHOŠTĚM".. Pracoviště: Exact systems czech republic s.r.o. 05, Pivovarská, č.p. 30, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm 1. Informace: Karolína Skopalová, +420 739 001 566.

Kultura a sport - Kultura a sport Návrháři (grafici) reklamní, 15 000 Kč

Návrháři (grafici) reklamní, komerční, propagační Kreativec výtvarného papírnictví Valašské Meziříčí. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15000 kč, mzda max. 22000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: KREATIVEC, Nástup možný ihned., Požadavky na zaměstnance: kreativní a tvůrčí člověk s pozitivním přístupem k práci lidem a životu!!! Příjemné vystupování. Schopnost a ochota komunikace se zákazníky či klienty. Znalost práce v obchodě výhodou. Znalost papírenského zboží výhodou., Náplň práce: samostatný návrh výrobku (musí být použito zboží z prodejny), samostatná výroba, prezentace výrobků, popis výrobního postupu (psaná forma včetně fotografií zpracování ve word + pdf), tvorba příspěvků na facebook, tvorba příspěvků na Instagram, pořádání a vedení prezentačních akcí zboží na prodejně (pískování s dětmi a rodiči, ukázka krasopsaní s brush popisovači, tvoření s razítky, tvoření přáníček apod.), organizování a pořádání akcí tvoření pro veřejnost s odbornými lektory (malování plána, malování a razítkování na trička, malování hedvábí, výroba přání apod.), zodpovědnost a organizování prezentací prodejny na veřejně pořádaných akcích (den dětí, oslavy města, apod., organizování a vedení "tvoření s dětmi" ve školách a školkách, prodej zboží a produktů na prodejně., Nabízíme: záruka dlouhodobé a stabilní práce, možnost růstu., První kontakt: životopisy zasílejte do 30.7.2018 na e-mail: petra@azhcz.cz, ov. 16.8.. Pracoviště: Ing. petra halaštová 02, Poláškova, č.p. 1531, 757 01 Valašské Meziříčí 1. Informace: Petra Halaštová, .


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Nedala přednost motorkáři. Srážka skončila zraněním
2

Nedala přednost motorkáři. Srážka skončila zraněním

Videosouhrn 17. srpna 2018

Surovec s kočárkem a 17 ukradených kol za měsíc: prohlédněte si videa dne

Michelinský šéfkuchař Nicolas Decherchi: Valašsko mi připomíná Alpy

ROZHOVOR / Velké Karlovice už brzy ovládne desátý Karlovský gastrofestival. Tato tradiční gurmánská akce každý rok kromě ochutnávek specialit, farmářského trhu, soutěže frgálů a dalšího programu hostí kuchařské osobnosti oceněné prestižní michelinskou hvězdou. Letos se sobotní Michelinská galavečeře a nedělní Michelinský oběd ve Spa hotelu Lanterna odehrají pod taktovkou Francouze Nicolase Decherchiho.

Los MOL Cupu: Zlín se představí v Kroměříži, Slovácko jede do Tasovic

Fotbalisté Zlína a Slovácka už znají soupeře pro 2. kolo MOL Cupu. Oba ligové týmy se v celostním poháru představí na hřišti soupeře. Zatímco ševce čeká krajské derby na půdě třetiligové Kroměříže, celek z Uherského Hradiště si pojede pro postup do Tasovic. Další krajský zástupce, divizní Slavičín, vyzve lepšího z dvojice Kozlovice/Znojmo.

Žíznící stromy v Meziříčí napájejí zavlažovací vaky

Za oceánem je znají téměř třicet let a ve Švédsku bez nich nevysadí jediný nový stromu. U nás se ale teprve rozmáhají. Prvních deset zavlažovacích vaků od čtvrtka slouží také ve Valašském Meziříčí.

Ve Velkých Karlovicích chystají galavečeři na počest 100. výročí Československa

Jak se v našich zemích stolovalo za první republiky? Co se servírovalo v luxusních pražských podnicích, ale také běžných domácnostech, mimo jiné i na Valašsku? A jak se dají tehdy obvykle používané suroviny moderně ztvárnit v dnešní kuchyni?

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT