Práce na vsetínské spojnici centra města s výpadovkou do Zlína si podle stávajících kalkulací vyžádají přibližně 181 milion korun. Zahájit je silničáři chtějí v létě. „S jejich dokončením pak počítáme v roce 2017," poznamenal radní.

Pamatováno je při rekonstrukci nadjezdu také na osazení protihlukové stěny z polykarbonátových průhledných desek. „Dalším protihlukovým opatřením se stane položení takzvaného tichého asfaltu na vozovku," poznamenal mluvčí Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) Vojtěch Cekota.

Investicí v řádu stovek tisíc korun se k rekonstrukci Nadjezdu pionýrů připojí také město Vsetín. Na posledním zasedání schválili zastupitelé města dohodu o vzájemné spolupráci s ŘSZK.

Z ní je patrné, že město se stane investorem dvou stavebních objektů. „Prvním je úprava napojení chodníků před a za mostem v celkové délce třicet šest metrů," informovala Alice Kopecká z odboru správy majetku, investic a strategického rozvoje vsetínské radnice.

Druhou částí spolupráce je výměna elektrického kabelového vedení a sloupů veřejného osvětlení na mostě. Podle předběžného rozpočtu přijde osvětlení na zhruba 568 tisíc korun bez DPH.

Nadjezd Pionýrů ve Vsetíně je nejdelší mostní objekt v kraji. Jeho délka je 424,06 metru. Most začali motoristé využívat v roce 1979.