Ředitelství silnic a dálnic ČR se na tom nedávno domluvilo se zástupci obcí a provozovatelů autobusové dopravy, kteří přišli s návrhy na změny původně zamýšlených objízdných tras.

„S ohledem na úpravu tras a harmonogramu předpokládáme zahájení prací v pondělí 2. srpna. Jakmile všechna potřebná povolení nabudou právní moci, budeme informovat o začátku prací a finální podobě objízdných tras,“ informovalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Práce na hlavní silniční tepně z Valašského Meziříčí směrem do Rožnova pod Radhoštěm mají v několika etapách trvat až do konce roku.

Ilustrační foto.
Průjezd Meziříčím zkomplikuje oprava rondelů, semafory čekejte na Horním Vsacku

„Opravovaný úsek měří bezmála jeden a půl kilometru a dotýká se celé ulice od kruhového objezdu u kostela svatého Jakuba až po křižovatku s ulicí Solární,“ přiblížil starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek.

S ohledem na rozsah stavebních prací se řidiči podle Stržínka musí připravit na dopravní omezení a také bedlivě sledovat aktuální značení objízdných tras.

„Věřím, že se práce podaří dle plánu dokončit ještě letos a tato důležitá silnice bude opět o něco bezpečnější,“ reagoval starosta Robert Stržínek.

Podle ŘSD činí investiční náklady na opravu silnice 53 milionů korun. Vedle kompletní opravy vozovky se počítá také s obnovou a doplněním odvodnění pomocí uličních vpustí, osazení obrub, úpravě napojení a sjezdů či obnově a doplnění svislého a vodorovného dopravního značení.

„Stavba je rozdělena do více etap. S postupem prací se do konce roku ještě změní dopravní omezení. O změnách a ukončení nutnosti využití objízdné trasy budeme řidiče průběžně a včas informovat. Pokud nám bude počasí přát, práce bychom chtěli dokončit ještě letos,“ uvedla Lucie Trubelíková z týmu komunikace ŘSD.

Dodala, že chodníky nebudou stavbou dotčené. Lidé však musí počítat s uzavřením přechodů pro chodce v celém úseku a vytvořením dočasného přechodu u čerpací stanice na Rožnovské ulici.