Ve více než 25 stáncích mohli ochutnat jak některou z valašských specialit, tak pokrm mezinárodní kuchyně. V nabídce byl bohatý výběr burgerů včetně smash burgerů, tortilly, mexická quessadilla, ale také řecká a indonéská kuchyně, kanadská poutine, či mongolské plněné taštičky. Nechyběla široká škála sýrů, sušených červíků i masa a koření.

Na milovníky sladkého čekaly churros, domácí buchtičky s krémem, specialitu kozí i škrábanou zmrzlinu nebo třeba bublinkové waffle a valašské frgále.

Nejmenší se vyřádili v dětské zóně se skákacím hradem, kolotočem, balónky, malováním na obličej a tetovačkami.

Před ostrým sluncem se část lidí chránila v párty stanech a vychutnávala si nejen gastronomické laskominy, ale i pestrý hudební doprovod. O ten se na hlavním pódiu postarala od 13 hodin skupina Evamore, Šamat, Check Accordion Trio, Stanley´s Dixie Street Band nebo Blue Cimbal. Po skončení gastrofestivalu v 20 hodin pokračoval večer koncerty Olgy Lounové s kapelou a Reflexy.

Hudební program Setkání muzikantů v Bílých Karpatech trvá od pátku do neděle. Tři dny festivalu nabídnou široká paleta hudebních žánrů – od rocku, popu, jazzu, swingu až po dechovou hudbu a cimbálovou muziku.

Masarykovo náměstí se ale právě v sobotu proměnilo v místo, kde se setkávají milovníci dobrého jídla a kvalitní hudby.