Nástěnný měsíční kalendář vyšel nákladem 120 kusů a výtěžek z jeho prodeje využijí pracovníci meziříčské Charity na nákup pomůcek a materiálu potřebného pro práci s klienty rožnovského centra. „Centrum slouží seniorům a lidem se zdravotním omezením. Mohou u nás trávit čas během dne, když ho nemohou z různých důvodů trávit doma," popsala službu Zlatuše Lušovská, vedoucí Centra denních služeb Rožnov.

Pracovníci centra potřebným také pomáhají například s hygienou, oblékáním či zajištěním stravy. „Snažíme se, aby lidé mohli prožívat život co nejvíce podobný tomu, na jaký byli dříve zvyklí. Aby žili jako jejich vrstevníci, kteří omezení nemají," doplnila Lušovská.

Kalendář obsahuje fotografie přibližující služby, jež poskytují pracovníci rožnovského charitního střediska. Tedy pečovatelskou a ošetřovatelskou službu a zmíněné Centrum denních služeb. Ke každému snímku je připojený krátký text vysvětlující kde, kdy a komu je možné službu poskytnout a co všechno může nabídnout. Autory fotografií jsou Stanislav Prečan a Michaela Kubíková. Některé pořídili sami pracovníci Charity.

Nástěnný kalendář stojí 120 korun. Zájemci si jej mohou pořídit v Centru denních služeb v Rožnově, dále v rožnovském Informačním centru a kostel Všech svatých, a také v knihovně v Horní Bečvě.