Školu navštívily desítky lidí, především případní zájemci o studium, ale také někdejší absolventi či zástupci laické i odborné veřejnosti.

Pro informace o možnostech studia v současných i nově zaváděných oborech a zaměřeních si mezi jinými přišla také Martina Zálešáková z Valašského Meziříčí.

„Chtěla bych pracovat se zvířaty, líbí se mi hlavně chov koní. Dá se říci, že jsem jejich milovnicí. Myslím, že tato škola je jednou z mála, kde se dá chovatelství studovat," prozradila svou motivaci k návštěvě Martina Zálešáková.

Rožnovská Střední škola zemědělská a přírodovědná v současné době nabízí studium v oborech Agropodnikání, Ekologie a životní prostředí a Zemědělec – farmář.

Součástí dnů otevřených dveří v pátek a sobotu byla prohlídka celé školy, školního hospodářství a pracovišť chovu koní. V řadě tříd současní studenti rožnovské zemědělky ukazovali příchozím, čím se ve škole zabývají. „Představili například domácí sýry, jogurty a mléčné výrobky, které se naučili vyrábět," uvedl učitel Pavel Bláha.

Hosté mohli ochutnat také celou řadu regionálních potravin, byly pro ně připraveny ukázky kynologie, jezdectví či střiže ovcí, projížďky traktorem a malotraktorem či výstava zemědělské techniky, ovoce, nebo drobného zvířectva.

Spokojený s účastí i samotným průběhem dnů otevřených dveří byl ředitel školy Jaroslav Krčmář. „Téměř to nemá chybu. Jsem spokojený s tím, co se nám podařilo nachystat. Věřím, že případné zájemce o studium to určitě muselo oslovit," uvedl Jaroslav Krčmář.

Podle jeho slov už páteční účast překonala účast, kterou škola zaznamenala za oba dva dny otevřených dveří v uplynulém roce. „Mám z toho dobrý pocit. Už dnes tady bylo bohatě přes stovku hostů," hodnotil v pátek odpoledne Jaroslav Krčmář.