Hokejový klub Rožnov získal tři sta tisíc, fotbalisté dvě stě tisíc a TJ Rožnov devět set tisíc korun. Schválení příspěvků nicméně předcházela vzrušená debata zastupitelů.

Mnozí totiž považují dělení peněz z rozpočtu jen mezi vybrané žadatele za neprůhledné a nespravedlivé. „Tomu dáme, tomu nic, tomu málo, tomu víc. Pořád dáváme podle toho, kdo je známý. Neexistuje žádný spravedlivý systém, proto návrh nepodpořím," nechal se slyšet například František Šulgan (Strana zelených)

Výhrady měl také jeho stranický kolega Petr Jelínek. „Říkám to tady každým rokem, že se mi současný systém nelíbí. Je nepřehledný," řekl Jelínek.

Lidovec Daniel Drápala si posteskl, že stejné podpory se nedostává i jiným organizacím. Jen sportovním. „Kde je podpora pro mladé hasiče, kde je podpora folklorním souborům," ptal se mimo jiné Daniel Drápala.

Starostka Rožnova Markéta Blinková uvedla, že už v únoru na dalším zasedání dostanou zastupitelé na stůl schematický návrh, jakým způsobem budou které organizace financovány.

Nynější schválené částky jsou podle ní určeny na podporu sportovní činnosti mládeže. „U všech dotčených organizací došlo k výpadku příjmů z hazardu a dotací z Českého svazu tělesné výchovy ze Sazky, ¨ministerstva financí a ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy," vysvětlila starostka Rožnova Markéta Blinková.

Fotbalový klub využije dotace na úhradu pronájmu nebytových prostor, na elektrické energie a na údržbu umělé trávy. Dotace hokejovému klubu je konkrétně určena na úhradu faktur za energie a služby.

Prakticky stejná je také situace u Tělovýchovné jednoty Rožnov. „Nejsme schopni řešit nedostatek peněz na provoz a údržbu tělovýchovných a sportovních zařízení," připustil předseda TJ Rožnov Jan Pargač. Organizace podle něj potřebuje na provoz těchto zařízení přibližně 1,8 milionu korun.

Ještě v roce 2009 dostala přitom TJ od ministerstva školství, financí a Sazky celkem 3,59 milionu, o rok později 3,93 milionu a vloni 1,68 milionu korun. „Letos nic," posteskl si Jan Pargač.