Podařilo se to díky vstřícnosti ředitelů základních škol v Luhu a na Ohradě a také Střední odborné školy Josefa Sousedíka.

Rekonstrukce kuchyňského pavilonu je nejnákladnější investiční akcí města v tomto roce. Vyžádá si z rozpočtu 55 milionů korun. I přes snahu dodavatelské firmy TM Stav nebude možné zahájit provoz školní kuchyně a jídelny od počátku září.

Od října v nové kuchyni

„Předpokládáme, že práce ve vnitřních prostorách budou ukončeny tak, aby se mohlo začít vařit od počátku října. Venkovní práce na plášti budovy budou probíhat ještě v listopadu,“ uvedl místostarosta pro školství Tomáš Pifka. Proto bylo nutné zajistit pro žáky na měsíce září a říjen náhradní způsob stravování.

Nová elektronická úřední deska v Rožnově pod Radhoštěm.
Rožnov má novou elektronickou úřední desku, za 220 tisíc

„Oslovili jsme s žádostí o pomoc další vsetínské školy, a jsem rád, že nám ochotně vyšly vstříc,“ dodal Pifka.

„Všichni oslovení ředitelé byli velmi ochotní a snažili se nám pomoci. Jsme ve výjimečné situaci a těší mě, že se nám podařilo stravování pro děti zajistit, i když nebude tak komfortní, jak byly zvyklé. Ale ty dva měsíce to vydržíme a pak už se budeme stravovat v novém,“ uvedla ředitelka školy Pavla Planková s tím, že spolupracujícím školám patří velké poděkování.

„Školám, které budou pro nás vařit, poskytneme naše kuchařky, které po dobu dvou měsíců posílí jejich kuchařské kolektivy,“ dodala Planková.

Rodiče budou o možnostech stravování informováni vedením školy ve druhé polovině srpna na webových stránkách školy a také pomocí školní aplikace Bakaláři.