V průběhu tří měsíců budou k dispozici na ochutnání i pochvalné mlaskání jídla nejrůznějších chutí a vůní. „Zahájíme na Silvestra vepřovými hody. Návštěvníci dále během zimy zažijí dvakrát valašskou zabijačku. Ochutnají i pochoutky z jehněčího a kůzlecího masa,“ uvedl vedoucí Gril srubu Razula Pavel Mikula. Gurmáni se podle něj mohou těšit také na typické krajové speciality například o víkendu vymezeném specialitám kafkovské kuchyně.

„Kromě toho přineseme i „postní“ víkend bezmasých pokrmů, Středověkou hostinu nebo třeba Pytláckou stezku,“ dodal Mikula.

Návštěvníky přilákají i záhadnější názvy víkendů. V nabídce je Zbojnická bouda aneb uzené speciality či Česká „Koleno“ párty.

Gurmánské víkendy, které budou zahrnovat dny od čtvrtku do neděle, nabídnou vždy kolem desíti až patnácti tematických jídel. „K dostání bude samozřejmě i stálá nabídka,“ podotkl Michal Vala ze Ski areálu Razula.

Pro ty, kteří kromě dobrého jídla holdují i pohybu, si organizátoři připravili doprovodný program. Hned ve dvou termínech si mohou lidé zasoutěžit v rámci Zimní valašské olympiády pro děti i dospělé. Na třetí únorovou sobotu je olympijské zápolení plánováno pod sjezdovkou Razula. „Soutěžit se bude v tradičních valašských disciplínách jako například zatloukání hřebíků,“ přiblížil Vala. Podle něj budou jednotlivé úkoly podány veselou formou. „Děti za jejich výkony odměníme nějakou sladkostí, dospělé oceníme štamprlí něčeho ostřejšího,“ dodal.

Na první březnovou sobotu je připravena Maškarní lyžovačka na Horalu, kde o týden později okusí i druhé kolo valašských zimních olympijských disciplín.