První zájemci se na náměstí začali scházet už před jednadvacátou hodinou. „Nikdy jsem na půlnoční mši nebyla, tak jsem zvědavá, jaké to bude," řekla například Petra Vlčková a zklamaná podle svých slov nebyla.

Na vyvýšeném stupínku pod sochou Masaryka se připravila skupinka zpěváků z Apoštolské církve, která mši pořádala. Oblečeni v kostýmech, ve kterých měli představovat anděle, divákům zazpívali moderně pojaté vánoční koledy.

Doplňovaly je divadelní ukázky s pastýři a ovečkami či čtení bible kazatelem Romanem Povalou. „Každý rok chceme lidem nabídnout něco trošku jiného. Tak, aby bylo vystoupení přístupné i pro nevěřící. Letos jsme zvolili divadlo," vysvětlil kazatel Roman Povala.

Návštěvníků přišlo na náměstí podobné množství jako v minulém roce. „V lidnatějších městech, jako třeba v Hodoníně, odkud pocházím, přichází i více než tisícovka návštěvníků. Tady se držíme na stibilních, zhruba dvou stovkách lidí," pochvaloval si kazatel.

Po skončení mše, dostal každý z diváků na cestu domů malý dáreček. Balíček čaje. „Kdybych mohl lidem vzkázat nějaké poselství, bylo by to, aby se k sobě chovali slušně jako na Vánoce nejen těch pár dnů, ale po celý rok," doplnil kazatel Roman Povala.