Upřít se starostovi nedá snaha o zkrášlování města. „Za čtyři roky jsme stihli opravit většinu chodníků ve městě. Vytvořili jsme pro naše obyvatele také klidovou zónu nebo nové dětské hřiště," popsal Jiří Randus.

Ilustrační foto.Z ankety na webu Deníku vyplynulo, že za největší problém považují obyvatelé Zubří chátrající koupaliště. „Koupaliště má kdejaká obec na Valašsku, proto si myslím, že je škoda, aby nám zde chátralo. V době letních prázdnin by to uvítaly především děti, které teď dojíždějí do Rožnova pod Radhoštěm," postěžovala si Marcela Hrachovcová ze Zubří. Neméně Zubřany trápí také nedostatek služeb ve městě a s tím související náměstí. Místní uvádějí, že postrádají například železářství, papírnictví nebo služby, jako je sauna a masáže.

Ve městě chybí už dlouhá léta také náměstí. Velkým problémem, který stále brzdí jeho výstavbu, jsou finance. „Dali jsme přednost opravě radnice a dalším projektům, na které jsme dostali dotace," podotkl Jiří Randus.

Náklady na výstavbu náměstí měl před lety finančně podpořit investor ze soukromého sektoru. Toho se však nepodařilo sehnat. „Také získání dotací, bez kterých není možné stavbu zahájit, je stále větší problém," poznamenal starosta Randus.

Obyvatelé Zubří upozorňují kromě jiného i na to, že mimo koupaliště existují ve městě další nevyužité chátrající objekty a budovy, se kterými by se dalo něco dělat.

Čtenáři ukázali, kde vidí slabiny města

Obyvatele Zubří podle výsledků internetového hlasování, které dva týdny běželo na našem webu www.valasskydenik.cz, trápí v jejich městě nejvíce tyto problémy:

1. zanedbané chodníky v okrajových částech města Zubří5 %

2. několik let uzavřené a zchátralé koupaliště 69 %

3. Nedostatek služeb ve městě 19 %

4 události minulých 4 let

Bazén stál milion, parkoviště nic

1. Vystavění klidové zóny a dětského hřiště.

2. V současné době se dokončuje výstavba nových prostor pro muzeum.

3. Realizace sportovní víceúčelové haly

4. Obnova městské radnice