Vysílání předvolební debaty v přímém přenosu a návštěva předsedy vlády je pro Kateřiničany v pravdě svátkem. „Jde o mimořádnou věc. Nikdy bych nevěřila, že v dědině něco takového zažiji," svěřila se se svými pocity Pavla Děckuláčková.

Uspořádání předvolební debaty v Kateřinicích je pro vesnici další odměnou. „Pomůžeme jí k dalšímu zviditelnění. Lidé, kteří v této vesnici žijí, si to zaslouží," řekl redakci Valašského deníku hlavní dramaturg debaty Aleš Gongol.

Diskutována budou v jejím průběhu ožehavá témata současnosti. Zejména z pohledu vesnic. „Půjde například o podporu a financování regionálního školství zejména na vesnicích. Opomenuta nebude, krom jiného, ani oblast další výchovy dětí a mládeže, ale také například problematika výstavby bytů pro mladé rodiny a seniory," pověděl včera starosta Kateřinic.

Předvolební televizní debata se uskuteční v areálu kateřinického Kulturního domu. „Předpokládáme, že v hlavním sálu bude šedesát představitelů společenských organizací, škol a dalších institucí regionu. Dalších osmdesát lidí bude v přísálí," vyjádřil se starosta Zubíček.

Pro ty, kteří se do sálu nedostanou, umístí ČT v zahradě za kulturákem vyhřívaný stan s velkoplošnou obrazovku.

Předvolební debatě bude předcházet setkání s jejími moderátory spojené s autogramiádou. Začne v areálu kulturního domu v 16 hodin.