Stejně tak si žádný z nich netroufá byť jen lehce spekulovat o volební účasti. Společné jsou jejich úvahy o tom, že účast by mohla být alespoň přibližná komunálním volbám v roce 2010. „Ani jsem se nesnažil to zatím nějak zjišťovat. Ale snad bude stejná, jako minule," vyjádřil se první muž na kandidátce TOP 09 ve Valašském Meziříčí Vlastislav Navrátil.

Co do volební účasti vyjádřila podobnou prognózu také lídryně valašskomeziříčské ODS Hana Skácalová. „Věřím, že lidi na komunální politiku nezanevřeli a přišlo jich alespoň tolik, co před čtyřmi roky," pověděla Valašskému deníku Skácalová.

Skeptičtější jsou v tomto ohledu vůdci sociálních demokratů ve Vsetíně a ve Valašském Meziříčí. „Domnívám se, že k volbám přišlo méně lidí," řekl Petr Urbánek, šéf meziříčské ČSSD. Jeho stranický kolega a lídr sociálních demokratů ze Vsetína Dalibor Sedláček se dokonce obává, že účast, alespoň ve Vsetíně, by mohla být dokonce podstatně nižší, než v roce 2014. „Ze svého volebního střediska mám zprávy o třicetiprocentní účasti," povzdechl si Sedláček.

Krátce po 15. Hodině byly na Vsetínsku známy výsledky v pěti obcích: Francova Lhota (účast 32,81%), Janová (55,56), Kladeruby (70,54%), Loučka (50%), Oznice 80,89%), Podolí 57,95) a Velká Lhota (73,49).