Trasa je dlouhá asi osmnáct kilometrů a poutníky povede kolem jezera v Karlovicích přes Kotlovou a Kývňačky do Prostřední Bečvy. Odtud pak přes Skaličí na Pustevny a Radhošť. „V kapli Cyrila a Metoděje se asi o půl čtvrté odpoledne bude konat mše," prozradila Jindra Zvěřinová z občanského sdružení Dědictví Velkých Karlovic, které pouť spolu s farností pořádá.

Poutníky, kteří neujdou celou trasu pěšky, odveze v jednu hodinu odpoledne z Karlovic od kostela autobus a vysadí je na Pustevnách. Odtud je čeká asi čtyřkilometrová procházka ke kapli. Po mši se všichni společně vydají zpět na Pustevny, odkud je odveze autobus domů.

Cyrilometodějská pouť za dva měsíce

Kaple na Radhošti bývá každým rokem středem pozornosti také 5. července. Na tento den připadá svátek slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje a ke svatostánku míří tradičně tisíce věřících z širokého okolí.

Pouť je spojená se mší, která se slouží vždy dopoledne, v poledne a odpoledne. Organizaci pouti zajišťuje spolek Matice radhošťská, která veškerý výtěžek věnuje na obnovu kaple.