Zleva: z volebních štábů Andrej Babiš (ANO 2011) a Tomio Okamura (SPD).
Na Valašsku zvítězilo ANO, druhá SPD a třetí KDU-ČSL

Konečné výsledky za Zlínský kraj

Zlínský kraj - Konečné výsledkyZdroj: DENÍK

ANO

Radek Vondráček

Advokát z Kroměříže, je mu 44 let. Tři roky byl místostarostou města, ve Sněmovně je od roku 2013. Od letoška také místopředsedou Poslanecké sněmovny. Je zarputilý sportovec a miluje hudbu.

Radek Vondráček (ANO 2011)Zdroj: archiv Radka Vondráčka

Pavel Pustějovský

Manažer v energetice z Valašského Meziříčí, má 45 let. Je ve vedení chemičky DEZA, která patří pod Agrofert, zasedá v představenstvu Pražské plynárenské holding a Pražské energetiky. 

Pavel Pustějovský (ANO 2011)Zdroj: DENÍK/archiv

Margita Balaštíková

Ve Sněmovně od roku 2013, od loňska je i radní Zlínského kraje. Vystudovala ekonomickou školu, pracovala mimo jiné v Agrokombinátu Slušovice. Deset let je ředitelkou Hřebčína Napajedla, pochází z Tupes a je jí 50 let. 

Margit Balaštíková (ANO).Zdroj: Archiv M. Balaštíkové

Marek Novák

Projektový manažer a předseda ANO na Zlínsku. Je mu 41 let. 

Marek Novák, ANO 2011Zdroj: Archiv politického hnutí

ODS

Stanislav Blaha

Osm let byl místostarostou Uherského Hradiště, poslední tři roky je starostou, od roku 2012 zastupitelem Zlínského kraje. Osmačtyřicetiletý politik je strojním inženýrem, deset let podnikal. Rád jezdí na kole, čas tráví i na zahrádce a s rodinou a přáteli. 

Stanislav Blaha, ODSZdroj: Archiv politické strany

Slavit a otevírat šampaňské mohla základna ODS Zlínského kraje, která se na výsledky voleb přesunula do komunitního Cafe 21 v Uherském Hradišti. Lídr kandidátky Stanislav Blaha se totiž stal poslancem.
ODS zapíjela poslanecký mandát Stanislava Blahy šampaňským

PIRÁTI

František Elfmark DiS.

Grafik OSVČ, kreativec, hudebník, kutil, chalupář. Je mu 39 let a je z Uherského Hradiště, kde je i radním. Krom toho je členem Českého svazu ochránců přírody, dozorčí rady EDUHA a předsedou správní rady PETRKLÍČ. 

Elfmark František, Česká pirátská stranaZdroj: Archiv politické strany

SPD

Jaroslav Holík

Má 64 let. Je technik, v současnosti majitelem firmy JH Pento zabývající se výrobou malých motocyklů. Je rovněž odborníkem na recyklace. V Poslanecké sněmovně byl poslední volební období. Politik z Březůvek je nadšeným cestovatelem.

Jaroslav Holík- SPDZdroj: Archiv politické strany

Jaroslav Dvořák

Neurolog z Valašského Meziříčí, je mu 59 let. 

Jaroslav Dvořák – SPDZdroj: Archiv politické strany

KSČM

Vladimír Koníček

Třiapadesátiletý politik z Boršic u Buchlovic je ve Sněmovně nepřetržitě už od roku 2002. Vystudoval fyziku pevných látek na přírodovědecké fakultě v Brně (dnešní Masarykova univerzita). Před revolucí i po ní pracoval ve státním podniku Mesit, později učil na Střední průmyslové a hotelové škole v Uherském Hradišti. 

Vladimír Koníček, KSČMZdroj: DENÍK / Archív

ČSSD       

Alena Gajdůšková

V politice není žádným nováčkem. V letech 2002–2014 byla senátorkou a v letech 2008–2010 a potom 2012–2014 první místopředsedkyní Senátu a nejvýše ústavně postavenou ženou v ČR. V roce 2014 ji v senátních volbách porazil František Čuba, od té doby je poradkyní premiéra Bohuslava Sobotky. Má 63 let a pochází z Želechovic nad Dřevnicí. Je vystudovaná pedagožka a ekonomka. 

Alena Gajdůšková, ČSSD.Zdroj: Archiv politické strany

Antonín Seďa
Po patnácti letech končí v Poslanecké sněmovně Antonín Seďa

KDU – ČSL

Ondřej Benešík

Čtyři roky byl starostou Strání, poslední volební období poslancem. Od roku 2004 je krajským zastupitelem, působil také jako zástupce ČR ve Výboru regionů EU v Bruselu. Je mu 41 let, má rád folklor. 

Ondřej Benešík – KDU-ČSLZdroj: Archiv politické strany

Volby 2017   Volební štáb  KDU-ČSL
Benešík: Volební výsledek je pro KDU-ČSL daní za nepopulární politiku strany

STAN

Petr Gazdík

Třiačtyřicetiletý pedagog ze Suché Lozi dělal osm let starostu, od roku 2008 je zastupitelem Zlínského kraje, rok také radním. V Poslanecké sněmovně je sedm let, z toho poslední volební odbobí místopředsedou Sněmovny. Základní vojenskou službu absolvoval u Hradní stráže. Má rád skauting a florbal.

Petr Gazdík - STANZdroj: Archiv politické strany