Ačkoliv lídr Zlínské kandidátky ČSSD, díky kroužkování se před něj dostali Alena Gajdůšková a Petr Kořenek. Právě Alena Gajdůšková tak zamíří do lavic parlamentu namísto Antonína Sedi.

„Přepisovala se politická mapa České republiky, kdy jsme jako strana zažili jeden z nejhorších výsledků v dějinách. Bohužel politika je někdy velmi nespravedlivá a v současnosti se slušnost a pracovitost nenosí,“ reagoval na výsledky voleb Antonín Seďa.

Noví poslanci Zlínského kraje vzešlí z voleb v říjnu 2017.
To jsou oni! Poslanci, kteří budou hájit zájmy Zlínského kraje

V Poslanecké sněmovně se věnoval především obraně a bezpečnosti. O své budoucnosti zatím nemá jasno. „Musím se rozmyslet co ve svém politickém i osobním životě dál. Nehodlám se ale z veřejného života úplně stáhnout. Stále jsem zastupitelem v Uherském Hradišti, takže tento mandát dokončím do příštího roku,“ prozradil Antonín Seďa.

Jeho politická dráha započala už po listopadu 89, kdy se stal členem sociální demokracie. Poté úspěšně kandidoval v roce 1994 do zastupitelstva Uherského Hradiště, v němž je bez přestávky dodnes. V období 1998 až 2002 navíc působil jako radní a v roce 2002 se stal poslancem České republiky. Svůj mandát poslance však neobhájil v roce 2017.

Slavit a otevírat šampaňské mohla základna ODS Zlínského kraje, která se na výsledky voleb přesunula do komunitního Cafe 21 v Uherském Hradišti. Lídr kandidátky Stanislav Blaha se totiž stal poslancem.
ODS zapíjela poslanecký mandát Stanislava Blahy šampaňským
Zleva: z volebních štábů ANO 2011 a KDU-ČSL
Na Slovácku zvítězilo ANO, druhé KDU-ČSL a třetí SPD