Nejkritičtějším místem je podle velitele městských strážníků hlavní tepna v centru města ulice Smetanova. „Na Smetance je situace asi nejhorší. My ta místa kontrolujeme několikrát denně, ale nemůžeme tam být pořád, sledujeme i ostatní placená parkoviště a jiná místa na území celého města,“ vysvětlil Patrik Pecina.

Ve Smetanově ulici je povolené parkování pro zásobování na patnáct minut, ale jsou i úseky, kde není povolené parkování vůbec. „U lékárny Orel se dříve nedalo parkovat vůbec, teď už je to na patnáct minut bez omezení, nejen pro zásobování. Spousta lidí tam dováží pacienty do ordinací,“ upřesnil Pecina.

Útulek pro zvířata ve Vsetíně je na hranici životnosti. Za celou dobu fungování se do něj nijak zvlášť neinvestovalo, opravy dělají pouze formou údržby samotní pracovníci útulku v čele s vedoucím Jakubem Hábou.
Ve Vsetíně postaví zvířecí útulek za osm milionů

Osobní zkušenost s placením pokuty ve Smetanově ulici má Vsetíňanka Lenka Batrlová. „Kontroly tam často nevidím. Tehdy jsem měla štěstí. Nevěděla jsem, že se tam nesmí stát. U lékárny je to povolené na čtvrt hodiny. Ale místo tam nebylo. Křižovatka za ním platnost značky ruší, tam mi dali pokutu,“ popsala zkušenost Batrlová.

Od té doby využívá zejména parkoviště na autobusovém nádraží. Je tam povolené parkování na dvě hodiny zdarma s použitím parkovacích hodin. „Je škoda, že řidiči tu moc neparkují. Je to zdarma, ale musíte vyznačit začátek doby parkování na parkovacích hodinách, jinak hrozí také pokuta,“ upřesnil Patrik Pecina s tím, že strážníci tolerují i lístek na palubní desce s vyznačením času.

Děti z 1.A Základní školy Vsetín, Sychrov si ve středu 31. ledna 2018 přišly pro své první vysvědčení. Slovní hodnocení si převzaly z rukou učitelky Veroniky Orságové.
Děti na Valašsku si převzaly pololetní vysvědčení

Zástupci radnice jednají s Českými drahami o využití místa naproti autobusovému nádraží. „To by mohlo sloužit jako odstavné parkoviště. Řidičům je k dispozici také parkoviště u zimního stadionu. Nabízí více než sto dvacet parkovacích míst, je nedaleko centra města a je také bez poplatku,“ upozornil na možnosti starosta Vsetína Jiří Růžička.

Ulehčit parkování by mohlo v budoucnu podzemní parkoviště pod galerií před budovou nádraží. Záležet ale bude hlavně na řidičích. „Možná to centru a Smetance ulehčí. Ale víme, jak to je, každý chce zastavit přímo před obchodem,“ uzavřel velitel městských strážníků Patrik Pecina.

Boj o Jednotu nekončí. Členové Jednoty spotřební družstvo ve Vsetíně jsou znepokojeni z neustálých ataků lidí, kteří se pokouší o násilné převzetí družstva.
Přetahovaná o členy družstva nemá konce