Svůj bochník do soutěže přihlásila například místní obyvatelka Soňa Kopecká.
„Upekla jsem pšenično-žitný kváskový chleba s česnekem a bylinkami. Myslím, že se docela povedl, ale když jsem zkoušela ostatní vzorky, některé mi chutnaly víc. Takže na výhru to asi nebude,“ usmívala se mladá maminka na mateřské dovolené.
Přiznala, že domácí chleba často nepeče.
„Dříve jsem pekla víc, teď na mateřské nemám moc času. Ono takové pečení je docela zdlouhavý proces,“ vysvětlila Kopecká.
Časová náročnost je podle ní ale jediná nevýhoda.
„Domácí chléb je jinak určitě lepší než ten kupovaný. Jednak déle vydrží, jednak má člověk úplně jiný pocit, když si ho sám doma upeče,“ podotkla Soňa Kopecká.
Mezi dvaadvaceti soutěžními vzorky se našly chleby klasické i méně obvyklé.
„Je tu například chléb rajčatový z bazalkou, dýňový, ořechový anebo chleby z pece, které pekla jedna paní v květináčích,“ vyjmenovala spoluorganizátorka akce Vlasta Jochcová.
S průběhem odpoledne byla spokojená. „Vyšlo hezké počasí a lidi se baví, vše je tak, jak má být,“ zhodnotila.
Z prvenství ve „chlebovém klání“ se nakonec radovala paní Renata Čírtková z Nového Hrozenkova. Její pšenično-žitný cibulový chléb označili za nejlepší návštěvníci i odborná porota.