Hlavním tématem bylo jídlo a jeho příběh, zdravý životní styl a místní udržitelná ekonomika. Žáci se na farmářský den připravovali měsíc dopředu. Pekli jídla z krajových surovin, vyráběli plakáty a poutače a vymýšleli slogany.

„Vymysleli jsme si fiktivní firmu, která zpracovává, nebo vyrábí potraviny z místních surovin. Přímo tady máme stanoviště, kde předvádíme, odkud se bere jídlo a suroviny," popsaly žákyně 9. ročníku Tereza Labajová a Pavla Drahoňovská.

Ve školní jídelně uvařily kuchařky zdravé jídlo v podobě pohankové polévky a dušeného zelí. V doprovodném programu byly k vidění ukázky tradičních řemesel. „Třetí a poslední farmářský den v letošním roce jsme naplánovali na 27. září do základní školy v Liptále," pozvala širokou veřejnost Iva Koutná z pořádající Lísky.