Nádražní budova, která je v majetku drah, je zrekonstruovaná, ale nevyužívaná. Zastupitelé Bystřičky ji tedy začlení do projektu dopravního terminálu.

„Budova je většinou zamčená. Cestující by ji mohli využívat, včetně sociálních zařízení. Vezmeme si ji do nájmu a předpokládám, že ji později odkoupíme,“ řekl starosta Bystřičky Zbyněk Fojtíček.

V blízkosti budovy vzniknou dvě zastřešená nástupiště. Nový parčík s lavičkami přibudou na pozemku mezi autobusovým a vlakovým nádražím, který vedení Bystřičky odkoupilo.

Čtěte také: Hokejoví Bobři ztratili vyhraný zápas. Sezona pro ně skončila

„Chceme vytvořit i klidovou zónu, ale hlavně zpříjemnit lidem cestování. Když přijedou autobusem, nebudou muset díky nástupištím přecházet třeba v dešti až na peron k vlaku," vysvětlil Fojtíček.

Projekt na nádražní terminál je hotový. V květnu chce vedení obce požádat o dotaci. Čeká se ještě na územní rozhodnutí a stavební povolení. Starosta Fojtíček předpokládá, že peníze z dotace budou.

„V rozvojovém strategickém plánu dopravy Zlínského kraje jsme byli zařazeni mezi dvanáct obcí, jež splňují určitá kritéria v dopravě. Mohli bychom mít při rozdělování peněz výhodu," řekl Fojtíček.

Stavba dopravního terminálu si vyžádá částku osm milionů korun. S jeho stavbou počítají zastupitelé Bystřičky v roce 2018.

Čtěte také: Stavba nádraží ve Vsetíně začne do dvou let, přijde na miliardu korun