Nový systém výroby, rozdělování a expedice stravy zvýší komfort i hygienickou úroveň stravování pacientů i zdravotnického personálu. Stravovací provoz Nemocnice Valašské Meziříčí je vybaven také moderními zařízeními. „Předností je zejména rychlejší start varného procesu a nižší provozní náklady na přípravu stravy," poznamenala mluvčí nemocnice Radka Miloševská. Pacienti podle ní nejvíce ocení zlepšení podávané stravy. „Na stůl již dostanou tabletový set s jídlem, které odpovídá jejich léčbě.
Tablet zaručuje donášku stravy při zachování kvality a teploty podávaného jídla," uvedla mluvčí. Nový stravovací provoz valašskomeziříčské nemocnice je schopen během jedné směny vyprodukovat až 450 porcí jídel. „Pokryje to denní potřebu nemocnice, která je zhruba tři sta dvacet klasických jídel, šedesát diabetických a sedmdesát dietních," doplnila Miloševská.
Na modernizaci stravovacího provozu takzvaně vydělali také zaměstnanci nemocnice. Slouží jim nová jídelna pro šedesát strávníků. „Jsem rád, že zrekonstruovaný provoz zpříjemní pobyt v nemocnici nejen pacientům, ale i pracovní prostředí lékařům a personálu," řekl starosta města Robert Stržínek.