Rekreační místa lákají romantickým prostředím i ubytováním. Za silvestrovskou noc si hosté často musejí připlatit

Některé chaty ve Zlínském kraji jsou už obsazené, jiné ještě nabízejí možnost ubytování.

Horská chata Slovan v oblasti Hostýnských vrchů má už letos na období vánočních svátků plno.„U nás si hosté rezervují ubytování už začátkem roku,“ uvedl nájemce Bohdan Wágner.

Tvrdí, že zájem je mnohem větší než minulý rok. „Určitě je to dáno i dobrými referencemi ze strany klientů,“ míní.

Slovan nabízí samozřejmě možnost lyžování, o silvestrovské noci se hosté mohou těšit z tomboly i různých soutěží. Cena na den za osobu činí tři sta padesát korun s plnou penzí.

Vyhrajte vstupenky na koupaliště do Otrokovic

Vyhrajte 10 x 2 celodenní vstupenky na Městské koupaliště v Otrokovicích, které je do soutěže poskytlo.

Více informací o koupališti a soutěži zde!

Penzion na Podťatém, který leží v turisticky lákavé oblasti v obci Velké Karlovice na Vsetínsku, má na zimní období zcela obsazeno. „K dispozici máme dvacet šest volných lůžek, která jsou teď už rezervována,“ poznamenal majitel Petr Križan.

Lákají na sjezdovky, běžky i bazén

Nedaleko penzionu se nachází i několik lyžařských středisek, běžkaři mohou využít upravených tratí. Hosté si mohou zaplavat v bazénu, posedět v baru či pobýt v sauně.Za jeden den pobytu zaplatí návštěvník pět set třicet korun, na Silvestra si připlatí ještě o sto korun navíc.

Horská chata Arnika, která se nachází v Bílých Karpatech v oblasti Mikulčina vrchu, má k dispozici sedmdesát volných míst. Podle provozovatelky Jany Komárkové, je nejvhodnějším obdobím pro zajištění ubytování měsíc září. „V tomto období také lidé nejvíce volají,“ informovala Komárková. Cena za pobyt v chatkách je dvě stě padesát korun za noc, v apartmánech vyjde na tři sta korun.

Silvestrovský program je pro zájemce připraven v podobě diskotéky, večeře a šampaňského. To však stojí nějakou korunu navíc. „Za celou akci se navíc platí tři sta korun,“ upřesnila Komárková.

Plno mají i v chatě Pod Tesákem v Hostýnských vrších, kde je poskytovaných třicet míst již dávno obsazených. „Nejlepší je zarezervovat si místa už začátkem roku,“ vysvětlil majitel Pavel Tvrdoň. Krásné prostředí nabádá ke sportovnímu vyžití. „Kromě koupání v bazénu, si zde mohou v zimě zákazníci samozřejmě zalyžovat,“ řekl Tvrdoň.

V období vánočních svátků je cena s plnou penzí tři sta pětapadesát korun za osobu na den.

„Pokud se jedná o silvestrovský večer je zde určitý příplatek. Cena se odvíjí od požadavků hostů, řádově je to zhruba dvě stě korun“ upřesnil Tvrdoň.