Gastronomický festival pořádal kroměřížský hotel Octárna. Zúčastnili se jej kuchaři z dalších sedmi restaurací z celé Moravy. Při volbě nabízených pokrmů měli volnou ruku. Jen jeden z pokrmů byl povinný – rajská omáčka. „Způsob jejího ztvárnění byl výhradně na kuchařích. Hosté pak mohli při odchodu z areálu hlasovat, čí rajská jim chutnala nejvíc. Jednoznačným vítězem se stal hotel Lanterna," uvedl ředitel festivalu Vladimír Valouch.

Kuchaři z Lanterny rajskou servírovali s pomalu pečeným vykostěným hovězím žebírkem a žemlovo-perníkovými noky. „Úspěch nás velmi potěšil, protože konkurence byla velká. Všechny zúčastněné restaurace mají skvělou gastronomii. Rajská omáčka šla u nás na odbyt tak moc, že jsme ji dokonce vyprodali dlouho před koncem festivalu," pochvaloval si vedoucí Spa hotelu Lanterna Antonín Škrabánek.

Úplně nejprodávanějším pokrmem na stánku Lanterny se ale nakonec stala mátová palačinka s lesním ovocem a makovou zmrzlinou. „Maková zmrzlina je novinkou z dílny našich kuchařů, zatím jsme ji příliš neprezentovali, ale nejspíš ji s takovou brzy zapracujeme do stálé nabídky naší restaurace," dodal Antonín Škrabánek.