Pořadatelé z Valašského leteckého klubu se spolu se zástupci valašskomeziříčské radnice dohodli, že jej z preventivních důvodů přesunou na rok 2021.

Aviatický den na Valašsku se každoročně těší velkému zájmu návštěvníků. Lákavá byla v minulých letech mimo jiné účast Armády ČR nebo akrobatického pilota Martina Šonky. Letos v červenci však lidé oblíbenou show na valašském nebi neuvidí.

Ilustrační foto.
Kam o víkendu? Na aviatický den do Poličné nebo na noční divadlo do Lešné

„V současné nejisté situaci vyvolané koronavirem bude rozumnější akci takového rozsahu letos nepořádat a přesunout pátý ročník raději na příští rok,“ řekl starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek.

Stejného názoru je podle jeho slov také velení 22. základny vrtulníkového letectva v Náměšti nad Oslavou, odkud do Poličné pravidelně přilétá armádní bitevní vrtulník. Ani na domácí základně vrtulníkového letectva na Letišti Náměšť se totiž letos neuskuteční tradiční den otevřených dveří.

„S nastalou situací moc nenaděláme, i když nás takový výsledek samozřejmě mrzí. Získali jsme však rok příprav navíc a to se v podobě příštího ročníku rozhodně pozitivně projeví,“ ujišťuje Dan Jícha, předseda pořádajícího Valašského leteckého klubu.