S přáteli chtěl konec roku oslavit na chatě i pětadvacetiletý Vojtěch Krajča. „Pokoj jsem chtěl zamluvit v polovině září, bohužel už bylo plno,"posteskl si.

Stejně na tom je i Gabriela Šerá. „Zatím to vypadá, že nikam nepojedeme. Nesehnali jsme ubytování," sdělila. Podle ní jsou některé chalupy obsazeny asi rok až dva dopředu. „Podobné zkušenosti mají i mí přátelé. Pokud nemá člověk vlastní chatu, je Silvestr na horách už téměř nereálný," dodala Gabriela.

Situaci potvrzují i majitelé a provozní chat. „Na Silvestra máme obsazeno už velice dlouho. Lidé, kteří od nás po silvestrovské noci odjíždějí, si rovnou rezervují pokoje na další rok. To se nám stalo i letos," sdělil provozní penzionu Sklář v Karolince Kamil Černocký. „Přijímat rezervace na poslední den v roce jsme přestali už koncem září," vysvětlil Černocký. První dva týdny nového roku jsou většinou klidné. Penzion bývá obsazený zase až v polovině ledna.

Podobná situace panuje i na horském hotelu Vsacký Cáb. „I když máme přes sedmdesát lůžek, jsme obsazení. Poptávka je velká," uvedla provozní Ilona Navrátilová. „Samozřejmě se může stát, že někdo rezervaci zruší, ale i na tato místa už máme další zájemce. Zařídit si v našem hotelu ubytování na Silvestra teď už není možné," doplnila. Hotel je 31. prosince plně obsazen každý rok. Pro hosty je připravena silvestrovská zábava s živou hudbou.

Také horská chata Kohútka je téměř plně obsazena. „U nás si lidé objednávají pokoje většinou od konce letních prázdnin. Máme ale i pravidelné hosty, kteří si ubytování zamlouvají rok předem," sdělila majitelka chaty Jana Kocurková. Pro hosty je připravena silvestrovská diskotéka a nebude chybět ani ohňostroj.

Volná místa ještě mají v Penzionu pod Radhoštěm v Rožnově pod Radhoštěm. „Většinou k nám jezdí rodiny s dětmi. Máme tady dobré podmínky pro sáňkování," uvedla majitelka penzionu Marie Fusková. „Volné pokoje obsazujeme i na poslední chvíli," doplnila.