Milovníci dobrého jídla tak mohou usednout ke stolu a vychutnat si jídla z kuchyně nazvané „Zbojnická bouda aneb Uzené speciality“.

„Tentokrát se kuchaři inspirovali pár kilometrů východně, za moravsko-slovenskou hranicí,“ upřesnila Martina Žáčková z turistického resortu Valachy.

Na jídelníčku jsou především gurmánské pochoutky známé z domoviny proslulého Jánošíka.

„Lyžaři tak mohou ochutnat například česnekovou polévku s takzvanými papuchy, což jsou speciální nadýchané slovenské koblížky,“ pozvala Žáčková.

Kuchaři i organizátoři si vyhráli nejen s jídlem, ale i názvy jednotlivých pokrmů. V nabídce bude mimo jiné Uhorčíkova mísa, která zahrnuje pečenou jehněčí plec doplněnou střapačky se zelím sypané uzeným sýrem. Chybět nebude ani Prkno palatina Františka Vešeleni či Haličské zlato.

„Lidé si pochutnají i na typické brynzové polévce, Terchovských haluškách s bryndzou, slaninou a ovčím sýrem či špízech a uzených klobásách,“ přiblížila Žáčková.