Rybáři si nejprve museli vylosovat, ze kterého stanoviště budou chytat. „Vždy po dvou hodinách se přesunují k dalšímu rybníku, na kterém pokračují. Ty tady máme tři. Závod se tak rozdělil na tři kola, výsledky sečteme dohromady," přiblížil organizační věci vedoucí závodu Zdeněk Šiška ze Vsetína. Dodal, že se závodilo ve čtyřech kategoriích.

Chytat ryby do Lačnova přišly jak muži, tak i ženy. Jednou z nich byla Ludmila Čechová z Lidečka, která rybaří čtyři roky. „V prvním kole jsem chytla pět kaprů, dva si můžu podle pravidel nechat. Do krmení dávám obvykle to samé co do buchet, takže například skořici," svěřila se rybářka.

Na stejném břehu se o kousek dál připravoval Štěpán Zmarzlák, který po prvních dvou kolech vedl s nejdelším uloveným kaprem. „Zatím jsem chytil osm kapříků. Buď přijde nebo nepřijde, je to o náhodě," prozradil Štěpán Zmarzlák z Valašského Meziříčí.

Na soutěžící dohlíželi rozhodčí. „Máme každý na starost jeden úsek. Dáváme pozor, jestli rybáři měří úlovky správně. Pak je zapíšeme do závodního lístku," řekl hlavní rozhodčí Radek Maňousek ze Vsetína.

Podle velikosti úlovku za ně pak přidělují body. „Za každý započatý centimetr je deset bodů," dodal rozhodčí.

Mnoho lidí se přišlo na rybářské klání jen podívat. Mezi nimi byli například i dva důchodci ze Vsetína, kteří se představili jako Cyril a Josef. „Jezdíme i na závody do Karolínky. Bývá tu dost našich známých, které vídáme jen jednou do roka, tak vždycky obcházíme břehy a bavíme se," prozradil téměř devětasedmdesá­tiletý Cyril.

Mezi horním a prostředním rybníkem bylo připravené občerstvení. Pro diváky i rybáře tam organizátoři připravili kolo štěstí. V něm mohli vyhrát živého kapra. „Byli tu i vtipálci, kteří si chtěli vyhraného kapra zapsat do povolenky. Prý aby tam něco za letošní rok měli napsané," smál se jeden z organizátorů u kola štěstí.

Výsledky

Kategorie „A" – všechny ulovené ryby

Matuška Tomáš Vsetín Rokytnice 78 ks 18 750 bodů (tj.18,75 metrů)
Ovčačík Radim Vsetín Rybníky 90 ks 17 130 bodů
Žáček Zdeněk ml.Vsetín Ohrada 58 ks 15 150 bodů
Bažan Jiří ml. Vsetín Ohrada 75 ks 14 680 bodů
Šiška Radek Vsetín, Rybníky 77 ks 13 870 bodů

Kategorie „B" – všichni ulovení kapři

Žáček Zdeněk ml.Vsetín Ohrada 19 ks 7 300 bodů
Matuška Tomáš Vsetín Rokytnice 12 ks 4 960 bodů
Ovčačík Radim Vsetín Rybníky 11 ks 4 760 bodů
Baklík Václav Valašské Klobouky 9 ks 3 690 bodů
Tymrák Václav Vsetín, Trávníky 9 ks 3 400 bodů

Kategorie „C" – nejdelší ulovená ostatní ryb (vyjma kaprů)

1. Psota Jindřich Horní Lideč – candát 80 cm

Kategorie"D" – nejdelší kapr

1. Zuzaňák Roman Rožnov p.R. kapr o délce 55 cm.