V domově mládeže, ve kterém jsou ubytovaní její studenti, se objevily štěnice. Vedení školy situaci neprodleně řešilo. Zasažené pokoje, ale i celý zbytek budovy nechali odbornou firmou ošetřit. Poslední dezinfekce se uskuteční mezi vánočními svátky.

„Firma, kterou jsme si najali, už udělala dvojí ošetření celé budovy. Podle monitorovacích pastí, které sledují přítomnost hmyzu, se tam už žádné štěnice nevyskytují. Dohodli jsme se ale, že preventivně uděláme raději ještě třetí ošetření,“ vyjádřil se ředitel školy Jaroslav Mandula.

Odkud se vzaly?

Odkud se mohly štěnice vzít, vedení školy s určitostí neví.

„Bylo nám řečeno, že jsou v současné době rozšířené a člověk si je může přivézt například z dovolené v záhybu kufru nebo v záhybu šatů. Není to otázka čistoty,“ vysvětlil ředitel.

Podle něj je internát, co se čistoty týče, naprosto v pořádku.

„Byla u nás hygiena na neohlášené kontrole. Sdělili nám, že je náš internát vzorně uklizený a čistý,“ dodal Mandula.

Ivana Lukašíkova, ředitelka odboru hygieny dětí a mladistvých z Krajské hygienické stanice se sídlem ve Zlíně, Deníku potvrdila, že situaci ve škole sledují.

„Situaci nadále monitorujeme. Musím konstatovat, že škola učinila všechny kroky k řešení problému,“ uvedla Lukašíková.

Vizualizace možné budoucí podoby obchodní galerie, kterou před vsetínským vlakovým nádražím za 250 milionů korun vybuduje firma Valatrans.
Obchodní galerie v centru Vsetína dostala zelenou
Dvacátý ročník mezinárodního sochařského sympozia Ledové a sněhové království v Rožnově pod Radhoštěm
Studená krása láká do Ledového království