Pouť na vesnice neodmyslitelně patří.

„Ani tu letošní si jako vždycky nenechám ujít. Pokaždé, když jsme doma, jdeme,“ hlásil hověžan Marian Vilém.

Přes den si projdou s rodinou stánky, večer se jdou pobavit na kolotoče.

„Bude to letos trochu masakr vzhledem k těm opravám. Hlavně pro chodce. Aut bude hodně, věřím, že řidiči nebudou bláznit a budou dávat maximální pozor,“ doplnil otec jedenáctileté dcery Veroniky s důrazem hlavně na bezpečnost dětí.

Ve čtvrtek 19. července 2018 si turisté, zástupci KČT, kraje, města Vsetín a okolních obcí připomněli 90. výročí otevření turistické chaty Vsacký Cáb.
Turisté si připomněli 90 let od otevření chaty

Starosta Hovězí Antonín Koňařík si ztíženou dopravní situaci uvědomuje a apeluje na maximální využití železniční dopravy.

„Vzhledem k opravám hlavní silnice a stavbě chodníků v naší vesnici, to bude složité. Požádali jsme České dráhy o posílení všech vlakových souprav přijíždějících v průběhu celého dne,“ vysvětlil starosta.

Obvykle jsou na trati Vsetín Velké Karlovice v provozu dvoudílné částečně nízkopodlažní motoráky s kapacitou téměř devadesát míst k sezení.

Mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský potvrdil, že spoje od půl osmé ráno do čtyř odpoledne posílí na maximální možnou délku vlaku, která je na této trati sedmdesát metrů.

Tři asi šestitýdenní štěňata někdo odložil v igelitové nákupní tašce na ulici V Zahrádkách ve vsetínské místní části Rybníky. V úterý dopoledne (17. července 2018) je našel strážník městské policie. Dva pejsci a jedna fenka jsou  nyní ve vsetínském zvířec
Štěňata našli v igelitové tašce. Hyenismus, hřímají lidé

„Soupravy budou mít pět vozů s kapacitou celkem dvě stě sedmnáct míst k sezení. Zbývající spoje až do večera oproti normálu zdvojnásobíme,“ informoval Šťáhlavský.

Pro návštěvníky, kteří nevyužijí železniční dopravu a nevzdají se svého plechového miláčka, zajistil obecní úřad parkování pro osobáky v areálu na začátku Hovězí.

„Dohodli jsme se s vedením skladu Dolanka, kde je velkokapacitní parkoviště. Na něj budeme navádět řidiče od sousedních obcí Janová a Huslenky směrovými cedulemi a pořadatelskou službou,“ uzavřel starosta Antonín Koňařík.