Nové číslo muzejního časopisu nabízí na sto stranách zajímavosti ze světa přírody, do něhož může čtenář nahlédnout z pohledu různých přírodovědných oborů jako zoologie, botanika či entomologie. Nechybí ani ekologická témata nebo články o roli člověka v přírodních procesech kolem nás. To vše se zaměřením na oblast západních Karpat.

„Jako vždy jsme se snažili najít ideální poměr mezi odborností a čtivostí tak, aby si přišel na své každý čtenář, který má rád přírodu a chce se o ní dozvědět něco nového a zajímavého,“ uvedl výkonný redaktor časopisu Acta Carpathica Occidentalis Lukáš Spitzer z Muzea regionu Valašsko.

Časopis vychází jednou ročně, jeho cena je 130 korun. Běžně je k dostání na pobočkách Muzea regionu Valašsko, při současných koronavirových opatřeních je ale zatím jedinou možností, nechat si ho zaslat poštou. Lze jej objednat v on-line knihkupectví na stránkách www.muzeumvalassko.cz nebo z obchodu na Facebooku a Instagramu @muzeumregionuvalassko.

V sekci Muzeum on-line na stránkách www.muzeumvalassko.cz mohou také zájemci získat zdarma některá starší vydání Acta Carpathica Occidentalis a dalších muzejních periodik (Valašsko – vlastivědná revue a Acta Musealis) ve formátu PDF.