Firma vybraná Ředitelstvím silnic Zlínského kraje (ŘSZK) ještě do zimy postaví na místě most nový. Bude stát 7,753 milionu korun. Dělníci se dají do práce již příští týden.

ŘSZK zaplatí stavbu z uspořených peněz. Původně na něj ještě letos dojít nemělo, byť jeho opravu ředitelství silnic plánuje již delší dobu. „Most jsme chtěli zbourat a postavit nový již v minulém roce, ale protáhlo se řešení složitých majetkoprávních vztahů, zejména v souvislosti s potřebou umístění provizorního mostu na dobu výstavby," uvedl ředitel ŘSZK Bronislav Malý.

Připomněl, že jde o jedinou přístupovou komunikaci, kterou nelze zcela uzavřít. Jezdí tudy i autobus linkové dopravy. „I když jde jen o malý počet domů, ke kterým se přes tento most jezdí, je to krajská silnice a musíme zajistit její průjezdnost," podotkl Bronislav Malý.

Stávající most dělníci zbourají a nahradí jej novým přesypaným mostem s nosnou konstrukcí z flexibilních dílců vlnitého plechu. „Stavět se bude za plného provozu," upozornil mluvčí ŘSZK Vojtěch Cekota s tím, že auta budou přejíždět po připraveném provizorním přemostění. Nový most bude stát do konce listopadu.