Nejvýraznější úpravou byla rekonstrukce budovy B domova pro seniory, která skončila na konci února 2015. V současné době se mohou uživatelé domova těšit z nové zahrady.

„Vzhledem k tomu, že při rekonstrukci budovy B nebyly vyčerpány všechny prostředky alokované v tomto projektu, dohodli jsme se s poskytovatelem dotace, že zbytek financí použijeme na rekonstrukci zahrady u našeho domova," nechala se slyšet ředitelka Sociálních služeb Vsetín Michaela Pavlůsková.

V zahradě vzniky čtyři specifické zóny pohybová, reminiscenční, relaxační a pocitová. Každá z nich bude využita pro již zavedené terapie, odpočinek či k setkávání s blízkými. „Zahrada je bezbariérová, a tedy dobře dostupná," doplnila Michaela Pavlůsková.

Rovněž informovala, že zahradu budou moci navštěvovat i zájemci z řad veřejnosti. „Bude tedy zpřístupněna tak, aby k nám mohly chodit využívat prostor a zóny zahrady a také se setkávat se seniory i například maminky s dětmi."

Zahrada svým uživatelům poskytne plno zajímavých míst. Její uživatelé si budou moci zahrát pétanque nebo ruské kuželky. Méně i více pohybliví si zacvičí na pohybových přístrojích, které jsou určeny k procvičení dolních i horních končetin. Neméně zajímavou částí zahrady jsou záhonky, na kterých mohou senioři pěstovat drobné ovoce, zeleninu nebo bylinky. Část záhonů je uzpůsobena i vozíčkářům.

„Cílem tohoto projektu bylo vytvořit z rožnovského domova moderní zařízení nabízející celodenní péči a širokou škálu služeb a aktivit," uvedla mluvčí Krajského úřadu Zlínského kraje Renata Janečková. Jeho obě etapy přišly celkově na více než 42 milionů korun, z čehož dotace ze švýcarsko-českých fondů činila necelých 35 milionů korun.