„V běžném provozu bych to měl hotové za sedm minut, ale tady se hodnotí také ořez a úprava, tak se mi práce protáhla,“ říká řeznický učeň z Opavy, jehož kromě mírné nervozity žádný zádrhel nepotkal.

Zatímco jedenáct budoucích řezníků z Česka a Slovenska v úterý 10. dubna na výrobní lince valašskomeziříčské firmy MP Krásno bouralo maso, jejich týmoví kolegové v kuchyni Integrované střední školy – Centra odborné přípravy krájeli a vařili grilovací klobásy, tlačenku a játrový výrobek.

Společně s doma připravenou regionální specialitou je ve středu naaranžují na mísy a nabídnou k ochutnání a hodnocení odborné porotě, jejímž členem bude televizní „kluk v akci“ Ondřej Slanina.

Pořádající škola navíc všechny výrobky vyfotí a snímky zveřejní na facebooku. Škola, jež dostane nejvíce lajků, vyhraje dva tisíce korun.