Řidiči projíždějící Vsetínem se budou muset přes léto obrnit trpělivostí. Začátkem června začnou silničáři opravovat cestu vedoucí od křižovatky u Růžičků na Sychrov. Nejprve pod částečnou uzavírkou, od 19. června do 20. září úplnou. Auta budou muset přes centrum.

Luděk Mišun z Lužné tudy jezdí denně do práce do průmyslové zóny na Bobrkách. Přes Sychrov je to podle něj nejkratší a nejrychlejší.

„Teď se budu buď drcat přes město a pak se ještě zasekám na výjezdu u Shellky, nebo pojedu přes obchvat do Semetína a odtud se vrátím. V každém případě to bude ve městě masakr,“ myslí si šofér.

Stejného názoru je i vsetínský taxikář Aleš Mrnuštík.

„Když byla nedávno nehoda na obchvatu, a to je na druhém konci města, stál jsem na Smetance (Smetanova ulice v centru města – pozn. redakce) pětadvacet minut. Uzavření Pecníku si nedovedu představit,“ vyjádřil obavy taxikář.
Vzpomněl také menší práce cestářů v centru města, které okamžitě dopravu ucpou.

„Když si vzpomenou stříkat přechody ve špičku, je to okamžitě katastrofa. U Pecníku by možná pomohlo, kdyby dočasně zrušili zákaz průjezdu Šibeňáku, ulice spojující Luh se Sychrovem,“ navrhl Mrnuštík.

V Moravské gobelínové manufaktuře ve Valašském Meziříčí představili v úterý 29. května 2018 zrestaurovaný historický gobelín Arachné a Athéna (Aubusson, 17. století). Tapiserie je pro gobelínku výjimečná svým tématem: velmi nadaná gobelínářka Arachné vyzv
Arachné a Athéna zápolily v gobelínce

Toto řešení jednoznačně zamítl místostarosta Vsetína Tomáš Pifka.

„To nepřichází v úvahu. Je to svážné území, nápor dopravy by mohl aktivovat sesuv půdy v tom místě,“ vysvětlil.

V centru města bude podle něj docházet ke kritické situaci v osm ráno a ve tři odpoledne, kdy se vyprazdňuje průmyslový areál Zbrojovky.

„Na druhou stranu se přes prázdniny zklidní doprava o třicet procent. Pokud lidi maximálně využijí MHD, nebude situace tak problematická,“ nabádal místostarosta Pifka.

Opěrná zeď v ulici Pod Pecníkem je ve špatném technickém stavu.

„Silničáři ji opraví v délce sto čtyřicet sedm metrů. Současně s ní zrekonstruují i přilehlou silnici v úseku o délce tři sta metrů,“ vysvětlil Pavel Botek, náměstek hejtmana Zlínského kraje, zodpovědný za oblast dopravy.

Práce zahrnují výměnu izolace, stavbu nových železobetonových říms, osazení svodidly a položení nového asfaltu. Celkově si opravy vyžádají přes deset a půl milionu korun a skončí na podzim.

Rožnovská radnice se pustila do výstavby cyklopodjezdu na cyklostezce Bečva pod mostem u křižovatky u hotelu Eroplán. Jeho cílem je zvýšení bezpečnosti uživatelů cyklostezky.
Nový cyklopodjezd zvýší bezpečnost cyklistů i chodců