Ve svém názoru není osamocený. „Docela mě to mrzí. Možná radnice něco dělá, ale ke mně se žádné informace o vývoji kolem haly nedostaly. A to se snažím dění ve městě velmi pozorně sledovat," přidal se k názoru svého spoluobyvatele Vlastimil Kovář.

Neutrální stanovisko k problému zamýšlené stavby víceúčelové haly ve Valašském Meziříčí zaujímají některé známé osobnosti města. „Taková hala ve městě by jistě nebyla špatná. Ale domnívám se, že město má na řešení pro obyvatele města důležitější problémy," řekl Valašskému deníku ředitel meziříčské Moravské gobelínové manufaktury Jan Timotej Strýček.

Obdobný názor sdělil redakci Miroslav Dvorský. „Pokud bude pro halu využití, pak prosím. Ale obecně fakt, že město takové zařízení zatím nemá, mi nevadí," uvedl uznávaný valašskomeziříčský ekolog.

Starosta města Robert Stržínek se názorům části veřejnosti brání. Na svůj slib radní podle něj nezapomněli. V rozpočtu města se totiž letos na halu počítá s částkou půl druhého milionu korun. „A to na projektové práce související se sportovní halou," vysvětlil starosta.

Robert Stržínek zároveň upozornil, že ze všeho nejdříve je zapotřebí uváženě rozhodnout, které místo je pro stavbu haly nejvhodnější.

„A to z hlediska dostupnosti, možností parkování a také případné využitelnosti pro některou ze škol zejména v dopoledních hodinách," připomněl Robert Stržínek.

Radnice až do minulého měsíce pracovala mimo jiné i s variantou možné přestavby tělocvičny Integrované střední školy – Centrum odborné přípravy ve Valašském Meziříčí na víceúčelovou halu. „Požádali jsme kraj, jako zřizovatele školy, o vyjádření, zda záměr na přestavbu podpoří. Tuto možnost ale zamítli," informoval valašskomeziříčský starosta.

Současně ale uvedl, že radnice připravuje materiál, který nabízí dalších asi deset míst pro stavbu nové haly.

„Zabývat se tímto dokumentem budeme na pracovní schůzce zastupitelů dvacátého druhého března. Je možné, že jednu z nabízených možností pak dubnové řádné zasedání zastupitelstva schválí," dodal Robert Stržínek.

Pokud se tak stane, povede to podle starosty k nastartování projektových prací, na jejichž konci je stavba nové sportovní haly.

„Je to mimořádná investice, kterou je třeba prodiskutovat se všemi zastupiteli, se sportovci i s odbornou veřejností. Proto volím tento postup," vyjádřil se valašskomeziříčský starosta Robert Stržínek.

Víte, že… Myšlenky na vznik sportovní haly se ve městě poprvé objevily 
v roce 1959. Další záměry na výstavbu byly vynořeny i v letech 1999 a 2006. Radnice však prozatím pokaždé upřednostnila jiné investice. Podněty pro zahájení prací vzešly od obyvatel města. Absenci haly zařadili 
v minulých letech mezi deset největších problémů města.