Obyvatelé města, zejména jeho ženská část, se na nové nákupní možnosti těší.

„Mají tu údajně být na jednom místě různé prodejny. Zejména zaměřené na domácnost a volný čas. Něco takového ve Valašském Meziříčí schází. Těším se," vyjádřila se Meziříčanka Eva Zadražilová.

Podle jednoho z majitelů společnosti RC Reinvest Miroslava Hartmana je ve Valašském Meziříčí dokončováno nákupní centrum o rozloze tři tisíce metrů čtverečních. „Hodnota investice je přibližně devadesát milionů korun," poznamenal Hartman.

Obchodní centrum pojme podle investora celkem šest obchodních jednotek.

„Zastoupena zde bude móda, sportovní potřeby, obuv, hračky, drogerie a nábytek s potřebami pro domácnost. Podle dosavadních zkušeností lze očekávat, že z počátku zde najde práci padesát až šedesát lidí," uvedl zástupce jmenované společnosti Josef Ondrůšek.

60 parkovacích míst

Investor stavby ale množství zaměstnanců nijak ovlivnit nemůže. „My jednotlivým obchodníkům prostory pronajímáme. Kolik lidí tu ale práci najde, ovlivnit nemůžeme," dodal Josef Ondrůšek.

Zákazníci budou moci využít také 60 nových parkovacích státní. Čtyři z nich budou určena pro osoby se sníženou pohyblivostí.

Vznik nového nákupního centra vítají rovněž představitelé valašskomeziříčské radnice.

„Je skvělé, že obyvatelé města dostanou širší nabídku obchodních služeb. Meziříčané tak již nebudou muset jezdit za některými nákupy do okolních měst. Jako pozitivní vnímám také to, že v novém nákupním centru najde práci několik desítek lidí," uvedla meziříčská místostarostka Yvona Wojaczková (ANO).

Význam stavby nového nákupního střediska je zvýrazněn také skutečností, že investorem a vlastníkem stavby je ryze česká developerská společnost RC Valašské Meziříčí ze skupiny RC Reinvest.