Vítězem se stal Daniel Krupa z restaurace Písečná


Své vítězství potvrdil v konkurenci tří desítek výčepních z celé Moravy, z nichž pět nejlepších postupuje do národního finále. „Daniel je mistr nad mistry,“ potvrdil i starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka. Z mezinárodní soutěže mistrů výčepních, která se koná již třetím rokem, si odvezl již několik medailí. Z jeho úspěchu měl radost i šéf restaurace Písečná Josef Zeť. „Určitě si ocenění zaslouží. Díky němu máme spoustu spokojených hostů,“ tvrdí.
Prémiová značka Plzeňského Prazdroje – Pilsner Urquell – se dnes prodává v pětapadesáti zemích celého světa. „Máme skvělý produkt, skvělou historii, chceme k tomu doladit i služby. A k tomu patří i odpovídající pivníkultura.

Pivo se pije téměř v celém světě, málokde jej však umějí správně načepovat. Cílem soutěže je, abychom rozšířili kulturu čepování do světa,“ říká Václav Berka. Profesionální výčepní podle něj musí umět pivo nejen načepovat, ale i správně servírovat.

Vedle praktických dovedností by měl umět hosta zaujmout i informacemi z historie pivovarnictví. Rádi bychom, aby se v českých restauracích a hospodách stále častěji ozývalo ini hrabalovské: „Pane vrchní, panenkomarjá, co mi to nesete v půllitru za krásu!“