Neobešlo se to ale bez připomínek. Nejvíce zastupitelé diskutovali o prominutí 370 tisíc korun. Tělovýchovná jednota měla uvedenou sumu zaplatit za porušení rozpočtové kázně. „Sportovci věděli, že peníze, které od města obdrželi, nemohou použít na investice. Přesto se tak stalo. To se mi nelíbí. Nedodrželi předem stanovená pravidla," řekla předsedkyně finančního výboru valašskomeziříč­ského zastupitelstva Irena Brouwerová.

Přesto doporučila zastupitelům žádost schválit. „Šlo o pochybení, se kterým nejsou spojeny další náklady. Nikdo se neobohatil," konstatovala předsedkyně finančního výboru valašskomeziříčské radnice Irena Brouwerová.

Jak k nechtěnému pochybení došlo, vysvětlil Valašskému deníku předseda tělovýchovné jednoty Jiří Baroš. „V době, kdy jsme práce prováděli, se u nás zapracovávala nová účetní. Neuvědomila si některé zvláštnosti financování oproti výrobnímu podniku, odkud k nám přišla," pověděl předseda tělovýchovné jednoty.

Bez připomínek se neobešlo ani projednání žádosti Tělovýchovné jednoty Valašské Meziříčí o poskytnutí investiční dotace. Bezmála milion korun má pomoct při dofinancování zateplení ubytovny v areálu fotbalového stadionu. „Na akci je povinná naše finanční spoluúčast. Konkrétně jde o devět set dvanáct tisíc korun," informoval schůzi zastupitelů Jiří Baroš.

Peníze ale sportovci nemají. Požádali bankovní domy o úvěr. Neúspěšně. Proto se obrátili o pomoc přímo na město.

Zastupitelé neměli výhrady k samotnému poskytnutí finanční půjčky. „Musíme se ale začít zabývat celým areálem s cílem převést jej do vlastnictví města. Sportovci mají sportovat a ne se starat o investice a stavby," řekl Vlastislav Navrátil. Stejný názor zastává také jeho kolega a předseda výboru sportu a volného času při zastupitelstvu Petr Urbánek. „Koncepci rozvoje sportu ve městě již připravujeme. Obsahem bude i řešení těchto problémů. Předložíme ji ještě v prvním pololetí," slíbil zastupitel.

Meziříčané pomoc chápou. „Rozumím tomu. Přikláním se také k názoru, že tíhu investic by na sebe mělo převzít město. Sportovci ať se věnují tomu, pro co je jejich organizace určena," řekla Alena Zbránková, která jednání zastupitelů sledovala.