Následující víkend je pro všechny příchozí připravena na hotelu Galik například další z gurmánských akcí. „Tentokrát se zaměří na nejtypičtější surovinu valašské kuchyně a nabídne Halušky a jiné pokrmy z brambor,“ přiblížila Martina Žáčková z turistického resortu Valachy. Lidé si v sobotu a neděli budou pochutnávat na bramborách v nejrůznějších podobách. Chybět nebudou halušky, bramboráky, bramborové šišky s mákem nebo „pečáky“ s česnekem a cibulí.

Ideálním místem jsou Velké Karlovice také pro lyžaře a běžkaře. „Neobvyklým zážitkem se může stát túra na sněžnicích. Tato pomůcka pro výšlap zasněženým terénem nově rozšířila sortiment půjčovny u sjezdovky Razula,“ podotkla Žáčková.

Pro děti do dvanácti let je pak určen druhý ze série závodů ve slalomu O pohár nejrychlejšího tygra na sjezdovce Horal. Malí lyžaři se mohou registrovat do pátečního poledne, samotný závod pak začíná v jednu hodinu odpoledne.