Kdo si dosud nepošmáknul na připravených specialitách, neměl by váhat. „Speciality karlovské kuchyně“ budou na programu letošní sezony jako předposlední.

Krajové speciality nabízí Ski areál Razula už od čtvrtka. Lyžaři, ale také první cyklisté se mohou těšit nejen na lákavá jídla, ale i tajemné názvy. Těm vévodí například polévka pojmenovaná Slepé ryby. „Tímto názvem se zejména ve slovenské části Valašska dříve označovala polévka. Tu kuchařky, když neměly maso, bohatě zahušťovaly zeleninou,“ upřesnila Martina Žáčková z turistického resortu Valachy.

Po polévce bude pro strávníky k dispozici bohatý výběr hlavních pokrmů. Na jídelníčku se objeví Králík podle pánů ze Žerotína či Karlovská pánev. Skromnější gurmáni si mohou pochutnat na takzvaném číru, což je kapání z těsta s mlékem. „V nabídce se ale také objeví netypická hovězí pečená žebra s chlebem a hamburger s hranolky. Na počest valašských rodáků, kteří se vystěhovali do Texasu,“ přiblížila Žáčková. Gurmánskou sobotu navíc návštěvníkům Ski areálu Razula zpříjemní vystoupení country kapely Sjezdaři.

Písně k tanci i poslechu se Gril srubem Razula ponesou od sedmi hodin večer.