Že budou hokejová utkání, ale i dění před nimi a po nich (venkovní kamery budou spuštěné nonstop) pod dohledem, vnímají fanoušci různě. Někteří kamerový systém vítají, jiní jej považují za zbytečnost.

„Řekl bych, že u nás kamery nemají moc velký význam. Venku vůbec, uvnitř možná trochu. To spíš proto, aby mohli pomocí záznamů zjistit, kdo něco hodil na ledovou plochu, nebo tak. Jinak nahoře v hledišti bývá většinou klid. Chodím na hokej dlouho a nepamatuju si, že by se tam někdy stalo něco zásadního,“ domnívá se například hokejový fanoušek Marian Vilém.

Pětadvacátý Vsetínský jazzový festival se uskutečnil v sobotu 13. října v Domě kultury ve Vsetíně. Hlavní hvězdou večera byla herečka a zpěvačka Hana Holišová s brněnským New Time Orchestra.
Hana Holišová byla hvězdou Vsetínského jazzového festivalu

Naopak Martin Filák krok radnice schvaluje.

„Na hokej chodím většinou s děckama a jde mi především o to, abychom se dostali tam i zátky bezpečně. Pár incidentů jsem tam zažil už ve druhé lize. Pokud by měly kamery přispět k tomu, že na základě záznamu identifikují někoho, kdo tam dělá binec, a ten dotyčný pak dostane zákaz návštěvy dalších zápasů, vítám to,“ vyjádřil se Filák.

Kamery jako přínos vidí i samotný vsetínský hokejový klub.

„Kamery rozhodně vítáme. Mohou zvýšit bezpečnost, zabránit různým nešvarům a vandalismu. Když někdo něco vyvede, bude jednodušší ho potrestat,“ řekl jednatel VHK Robe Vsetín Daniel Tobola. A podobně mluví i Miroslav Vokulič, provozovatel hudebního klubu, který se nachází v budově stadionu.

Osm dobrodružných úkolů plnili v sobotu 13. října 2018 účastníci dobrodružné hry s názvem Tajemství meziříčských uliček, kterou připravil místní Turistický oddíl mládeže Zlaté šípy při příležitosti padesátého výročí svého vzniku.
Zlaté šípy oslavily jubileum dobrodružnou hrou pro malé i velké

„Určitě jsem pro. Myslím si, že ty venkovní mohou pomoct třeba i k ochraně aut. Já mám konkrétně zkušenost s tím, že nám někdo před dvěma lety rozbil u auta okno,“ vzpomněl na nepříjemný zážitek Vokulič.

Nové kamery nahradí ty dosavadní, které v loňském roce na přechodnou dobu zapůjčila Policie ČR.

„K osazení stadionu kamerami město tenkrát přistoupilo poté, co se zde řešilo hned několik pojistných událostí - rozbité skleněné copility, poškozené toalety a plášť budovy,“ vysvětlila mluvčí Vsetína Alexandra Buršíková.

Nové kamery mají záznamové zařízení a jsou v provedení antivandal. Mají odpovídající rozlišovací schopnost a pracují i v extrémních klimatických podmínkách. „Systém budou obsluhovat pracovníci Policie ČR, Městské policie Vsetín a společnosti Vsetínská sportovní,“ dodala mluvčí Buršíková.

Hokejisté Vsetína. Ilustrační foto
Slováček prodloužil sérii hokejistů Vsetína na sedm vítězných zápasů