Vedení meziříčské radnice totiž teprve v těchto dnech získalo informace, které podle Roberta Stržínka původně předpokládané podmínky výrazně mění.

Město hodlalo financovat rekonstrukci stravovacího provozu Nemocnice Valašské Meziříčí pomocí úvěru 18 milionů korun. „Jsme vlastníky nemocnice. Tedy jejích jednotlivých staveb. Ukázalo se ale, že rozsah zamýšlených prací bude zřejmě finančně náročnější. Například i v souvislosti s nutností umístit tu také nový evakuační výtah," vyjádřil se pro Valašský deník valašskomeziříčský místostarosta Josef Vrátník (BEZP.)

Podle místostarosty se dá předpokládat, že rozpočet na modernizaci stravovacího zařízení valašskomeziříčské nemocnice původním představám odpovídat nebude. „Zatím ale jeho konečnou podobu neznáme. Všechno však nasvědčuje tomu, že bude vyšší. Nehodláme podepsat bianko šek," dodal místostarosta.

Rozhodnutí zastupitelů nepřijímat zatím úvěr na opravu části nemocnice uvítala Meziříčanka Jana Kalendová. „Opravit ten prostor je nutné. Ale je lepší nekupovat zajíce v pytli, než pak řešit nějaké problémy. Udělali dobře," svěřila se obyvatelka města.

Kuchyně Nemocnice Valašské Meziříčí je v provozu od roku 1965. Za padesát let tu byly provedeny pouze drobné udržovací práce. Stávající stav nevyhovuje. „Plánována je optimalizace skladovacích prostor a instalace technologie pro plnění a mytí boxů, v nichž je k pacientům strava dodávána," informovala Valašský deník mluvčí nemocnice Radka Miloševská.

Prostor stávající jediné místnosti varny rozdělí řemeslníci na několik menších stavebně oddělených prostor. Nainstalují kompletně novou klimatizaci a veškerou technologii. Vlastní ukládání stravy do takzvaných tabletů, které garantují vysokou hygienickou bezpečnost a udržení teploty stravy, bude probíhat v nových prostorách.