Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kuchaři na Horalu připravili pět tisíc porcí jídla na Karlovský gastrofestivalu

Tisíc kusů jeleních karbanátek, osm set porcí mufloního ragú s konfitovaným česnekem i sto kilogramů speciálních klobás ze srnčího masa. To je jen část dobrot, které už od středy připravuje šéfkuchař hotelu Horal Jaroslav Orság se svým desetičlenným týmem.

7.10.2017
SDÍLEJ:

Přípravy na devátý ročník Karlovského gastrofestivalu vrcholí. Šéfkuchař Jaroslav Orság se svým týmem připravuje tisíce porcí specialit z mufloního, jeleního a srnčího masa.Foto: Deník / Mrlina Martin

Sto kilogramů masa potřebovali na výrobu jeleních karbanátek. Jejich příprava zabrala čtrnáct hodin, jen šest hodin trvalo vytvarování.

„Karbanátky budeme podávat s kedlubnovým zelím a bramborovým knedlíkem s pečenými kaštany. Vytvořili jsme zajímavou kombinaci chutí,“ láká na nevšední gurmánský zážitek Orság.

Kromě zvěřinových specialit čeká návštěvníky festivalu na 3,5 kilometru dlouhé gastrotour čtrnáct zastávek s ochutnávkami dalších specialit a krajových produktů.

Milovníci jídla by si neměli nechat ujít zastávku na Razuli, kde je čeká čtyři tisíce kusů frgálů. Karlovský gastrofestival začal včera zahajovací party. Pokračuje dnes a v neděli od 10 hodin.

Autor: Martin Mrlina

7.10.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Ilustrační foto.

Ve středu ve Valašském deníku: Prvňáčci ze ZŠ v Rožnově pod Radhoštěm

Tragická nehoda na trati, ilustrační foto.

Muž z Valašskomeziříčska zemřel pod koly rychlíku

Vlekaři už jsou na sezonu připravení

Počasí, které panovalo poslední dny, sice nenasvědčovalo zahájení lyžařské sezony, přípravy v lyžařských areálech ale nabírají na obrátkách. Vlekaři chtějí být na letošní zimu precizně připraveni.

AKTUALIZOVÁNO

Do pyžam a županů! Budoucí skláři slavnostně slíbili poctivé studium

FOTOGALERIE / Tradici učinili včera ve střední uměleckoprůmyslové škole sklářské ve Valašském Meziříčí zadost.

Cena povinného ručení plíživě stoupá. Pojišťovny na něm tratí

Povinné ručení by mělo podražit. Důvod je prostý, už delší dobu nevydělává a pojišťovny na něm navíc tratí. Kdo zdražení pocítí nejvíce a kdy k němu vlastně dojde, vysvětluje Zbyněk Kuběj, analytik neživotního pojištění Partners.

Nezabržděné auto skončilo v potoce

V korytě potoka v Ratiboři skončilo uplynulou sobotu auto šestačtyřicetiletého muže ze Vsetínska. Řidič svůj vůz Kia Ceed zaparkoval na silnici nad místním obchodem a odešel, aniž by jej pořádně zabrzdil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení